Preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi, Iulian Cristache, susţine că avem nevoie de o lege a educaţiei care să fie asumată de către toate partidele, dar şi de o lege prin care Parlamentul să fie obligat să respecte Legea Educaţiei Naţionale pe o perioadă de cel puţin 10 – 12 ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Iulian Cristache a declarat, luni, la Prima News, că a propus o creştere constantă a bugetului Educaţiei pentru ca România să ajungă măcar la media europeană.  
“Aşteptăm această finanţare de atâtat timp, nici măcar nu mai aştept să o vedem mâine această finanţare. Noi am propus să avem creştere constatată în următorii patru, cinci ani astfel încât să ne asigurăm că ajungem măcar la media europeană. Procentul corect alocat, pentru că finanţarea înseamnă nu doar finanţarea de bază, înseamnă şi complementară şi suplimentară este de 3,2%. Nu este unul care să satifacă, cu certitudine, doar că pentru a putea să cheltuim aceşti bani…veţi rămâne surprinşi în toamnă la redistribuirea pleacă o grămadă bani din unităţile de învăţământ către inspectoratele şcolare care redistribuie. Deci nu suntem în stare să îi cheltuim nici pe aceştia pe care îi avem. Avem nevoie de un management sănătos, avem nevoie de o finanţare de bază schimbată astfel încât să dea oportunitatea şcolilor să cheltuie toţi banii, avem nevoie de nişte anexe schimbate pentru că nu avem voie mijloace fixe decât în limita unor sume. Sunt câteva lucruri care se pot schimba rapid şi care pot da posibilitatea unităţii de învăţământ să-şi cheltuie banii”, a explicat preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi. 
El susţine că este nevoie de o lege a Educaţiei care să fie asumată de către toate partidele. 
“Avem nevoie de o lege care să fie asumată de către toate partidele. Dacă nu, să tacă încă 10-20 de ani şi să ne lase în pace această clasă politică. Nu avem nevoie de un război pe o lege politică astfel încât să zicem că trebuie să ne încadrăm într-un program, pentru că este jalon Legea educaţiei naţionale, sunt obligaţi să o trecem astfel încât peste doi, trei ani, indiferent cine e la guvernare, să vină să opereze tot felul de schimbări, iar schimbăm, iar updatăm. Avem nevoie de o lege a educaţiei care să fie asumată de către toate partidele. Avem nevoie de o lege prin care să obligăm Parlamentul să respecte legea educaţiei naţionale pe o perioadă de 10 – 12 ani. Şi avem garanţia că avem un parcurs astfel încât elevii să aibă habar la ce vor fi evaluaţi la finalul a clasei a VIII-a, să aibă habar la ce vor fi evaluaţi la finalul claselor a XII-a. Bineînţeles, cu o programă updatată, bineînţeles cu manuale, chiar şi format digital interactiv. Avem nevoie să aderăm la tot ceea ce înseamnă nou”, a mai declarat Iulian Cristache.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.