Preşedintele Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer, Cezar Irimia, afirmă că există bolnavi de cancer care au murit din cauză că au fost nevoiţi să întrerupă tratamentele pe motiv de lipsă a fondurilor. El susţine că ”întreruperile tratamentelor sunt cuantificate în vieţi pierdute pentru care nu răspunde nimeni”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Eu ştiu de la doctorii noştri că întreruperea tratamentelor înseamnă că ai aruncat banii pe fereastră până la momentul în care ai întrerupt tratamentul pentru că la reluare trebuie să o iei de la început. Mai mult decât atât, pui în pericol viaţa pacienţilor. Întreruperile tratamentelor sunt cuantificate în vieţi pierdute pentru care nu răspunde nimeni şi spunem acest lucru de mult timp. Vreau să vă spun că, în acest moment, radioterapia nu mai este decontată din luna iunie în mediul privat, unde mai mult de 50% fac tratamente, pacienţii noştri. În curând nu o să mai fim primiţi nici la radioterapie, statul nu ne poate oferi nici necesarul de radioterapie, aşa încât situaţia noastră este critică”, a afirmat, marţi seară, la Medika Tv, Cezar Irimia, preşedinte al Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer. 
 
Irimia a spus că nici la Uniunea Europeană bolnavii români nu au găsit înţelegere. 
 
”Am scris comisarului pentru Sănătate despre problemele cu care ne confruntăm, doamnei Stela Kirakidis, care a trimis scrisoarea noastră de strigăt de ajutor către Casa Naţională. Adică eu reclam că nu se întâmplă nimic în România, că sistemul ne-a abandonat, iar dumnealor trimit către sistem plângerea noastră. Ne-am săturat şi de Uniunea Europeană, şi de guvernanţii noştri, pentru că nu întrevedem nicio ieşire, nicio scăpare din acest clinci financiar în care ne zbatem. Oare cine ne-a adus aici?”, a mai spus reprezentantul pacienţilor.
 
El a explicat că există cazuri în care lipsa tratamentului oncologic a dus la decese ale unor pacienţi, el spunând că există, recent, două astfel de cazuri la Braşov, dar că există situaţii de acest fel şi în alte zone ale ţării. În aceste context, Irimia a susţinut că Ministerul Sănătăţii ”îşi pune semnătura pe certificatele de deces” ale acestor pacienţi.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.