Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra (PSD), a solicitat Guvernului să plafoneze preţul măştilor la valoarea lor din decembrie 2019, deoarece "măştile au devenit marfă de lux”, iar românii sunt obligaţi să le cumpere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Călin Dobra a afirmat, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că măştile de protecţie "au preţuri pe care nimeni nu credea că le vom vedea vreodată”.
 
"Solicit Guvernului plafonarea preţului măştilor la valoarea din decembrie 2019. Măştile de protecţie au devenit marfă de lux. Au preţuri pe care nimeni nu credea că le vom vedea vreodată. Din păcate, boala a creat premisele perfecte pentru speculă şi a activat setea de profit a unor producători sau comercianţi. Panica şi haosul legislativ au permis apariţia unor adaosuri fantasmagorice. Solicit public Guvernului plafonarea preţului măştilor la valoarea din decembrie 2019! Această măsură trebuie luată cât încă există starea de urgenţă şi avem în continuare cadrul legal pentru acest lucru”, a scris Călin Dobra.
 
Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş a mai spus că se aşteaptă ca, odată cu obligativitatea purtării măştilor, preţul acestora să crească din nou.
 
"Acum, măştile devin obligatorii şi în Timişoara şi mă aştept ca preţul lor să crească din nou. Obligativitatea purtării echipamentelor de protecţie va rămâne în vigoare şi după 15 mai, iar în aceste condiţii este absolut necesar să asigurăm oamenilor acces neîngrădit la un produs pe care statul NE OBLIGĂ să îl cumpărăm. Cetăţenii trebuie să cumpere măşti la PREŢUL LOR REAL şi nu la cel stabilit de bişniţarii apăruţi în pandemie”, a mai adăugat Călin Dobra.
 
Comitatul Local pentru Situaţii de Urgenţă Timişoara a decis, marţi, ca începând de miercuri toţi cei care se vor afla în spaţii publice închise (clădiri administrative, magazine), dar şi în mijloace de transport în comun, să poarte măşti de protecţie şi mănuşi. Ulterior, primarul Nicolae Robu a adăugat că va exista o perioadă de graţie de trei zile în care nu se vor aplica amenzi pentru cei care nu poartă aceste accesorii.
 
Miercuri, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că toţi românii vor fi obligaţi să poarte măşti în spaţiile publice închise şi în mijloacele de transport public, din data de 15 mai.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.