Preşedintele Colegiului Medicilor, Daniel Coriu, afirmă că ”se reia trendul” plecării medicilor români în străinătate. El subliniază că sistemele medicale din străinătate au ajuns să recruteze medici români încă înainte ca aceştia să se înscrie în Colegiul Medicilor, estimările arătând că jumătate dintre absolvenţii facultăţilor de Medicină pleacă înainte de a se înscrie în forul profesional al medicilor din România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Cam, estimăm noi, 50% din absolvenţii facultăţilor de Medicină din România pleacă fără să se înscrie în Colegiul Medicilor, pleacă direct în străinătate. Nu avem (o evidenţă - n.r.). Noi ştim când medicii intră în sistem, pentru că fiecare medic trebuie să aibă aviz de liberă practică. Şi vedem câţi absolvenţi există în medicină, există în România în jur de 4.000, şi câte avize de liberă practică eliberăm anual, deci cam jumătate”, a afirmat Daniel Coriu, luni seară, la Medika Tv.
 
El a explicat faptul că cei mai mulţi absolvenţi de medicină din România pleacă în Franţa, Spania, Germania şi Italia, Marea Britanie, ţară cândva preferată de către medicii români, fiind mai puţin căutată de către absolvenţii de medicină pentru a profesa, după ieşirea acestei ţări din Uniunea Europeană.
 
”Ne iau medicii şi ne iau medicii încă din rezidenţiat. Colegii mei mai tineri, rezidenţi în hematologie, aplică. Orice centru din Franţa imediat i-a luat”, a adăugat Daniel Coriu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.