Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Cătălin Toma, anunţă că a iniţiat un proiect prin care să fie eliminată taxa percepută de către compania de apă care funcţionează în judeţ pentru apa pluvială, astfel încât persoanele fizice să nu mai fie nevoite să achite aceste costuri. El argumentează că facturarea apelor meteorice de la consumatorii casnici este incorect fundamentată la plată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Taxa CUP pentru apa pluvială va fi anulată! În calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Vrancea şi al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Vranceaqua, am iniţiat un proiect prin care să fie eliminată taxa CUP pentru apa pluvială de pe facturile persoanelor fizice şi ale asociaţiilor de proprietari. Consider că facturarea apelor meteorice de la consumatorii casnici este incorect fundamentată la plată şi de aceea am propus nefacturarea acestui serviciu", a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Cătălin Toma.

El a afirmat că a decis să facă demersuri pentru ca oamenii să nu mai plătească apa meteorică în urma numeroaselor numeroaselor reclamaţii şi sesizări privind legalitatea acestei plăţi.

"Răspund astfel numeroaselor sesizări primite de la cetăţenii care au punctat în mod corect că nu se poate cuantifica cu exactitate cantitatea de apă pluvială deversată în sistemul public de canalizare", a explicat el.

Deocamdată nu se ştie cât timp vor dura procedurile până la eliminarea taxei pluviale, dar autorităţile speră ca termenul să fie cât mai scurt.

"Am găsit formula în aşa fel încât de astăzi am convocat toate procedurile necesare pentru a anula această taxă pe apa pluvială. În cel mai scurt timp, procedural, că trebuie să respectăm legea, urmează să vă anunţăm ziua de când CUP (Compania de Utilităţi Publice) va elimina taxa de pe facturile cetăţenilor care suportă această facturare, această taxa pe care, permiteţi-mi să o numesc eu, ca fiind inechitabilă", a mai declarat preşedintele CJ Vrancea, Cătălin Toma. 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.