Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, atrage atenţia că urşii ies din hibernare şi "atacul lor este iminent", îndemnând oamenii să fie vigilenţi şi să sune la 112 dacă observă urşi în localităţi, pentru a putea fi îndepărtaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Atenţie sporită în această perioadă! Urşii ies din hibernare şi atacul lor este iminent, de aceea este important ca cetăţenii să fie vigilenţi. La Şimoneşti, ursul a atacat deja, pagubele sunt 6 oi care au trebuit sacrificate şi 6 miei dispăruţi", a arătat Borboly Csaba, marţi, într-o postare pe Facebook.

El a îndemnat oamenii să sune la 112 dacă observă apariţia ursului în localitate pentru ca intervenţia Jandarmeriei şi a vânătorilor să fie eficientă, iar pericolul să fie îndepărtat.

"Înregistraţi animalele domestice în Registrul Agricol al Primăriei pentru a putea solicita despăgubiri", a adăugat el, menţionând că "este important să susţinem în continuare demersurile ministrului Tanczos Barna pentru că doar aşa putem asigura condiţii de siguranţă pentru familiile noastre".

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.