Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a prezentat ”o nouă ilegalitate a primarului de la Dărmăneşti” şi a anunţat că ”se încearcă ştergerea dovezilor stricăciunilor făcute” în cazul cimitirului militar din Valea Uzului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Judeţean Harghita, primarul de la Dărmăneşti a comis o ilegalitate.

„Primarul oraşului Dărmăneşti, reprezentant al grupului care a vandalizat în cursul săptămânii trecute cimitirul militar de la Valea Uzului, a făcut o nouă ilegalitate”, afirmă Borboly Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, potrivit sursei citate.

În comunicat se arată că ”fotografiile alăturate demonstrează faptul că se încearcă ştergerea dovezilor stricăciunilor făcute”.

”În România aceasta este o infracţiune. Oricine încearcă să şteargă dovezile unor acţiuni barbare prin care a fost distrusă o poartă secuiască care nu se află în proprietatea sa, nu are dreptul, legea interzice luarea oricăror măsuri, pe durata investigaţiilor”, mai susţine preşedintele CJ Harghita. 

Liderul CJ Harghita spune că vineri au sosit la cimitir maşini încărcate cu scânduri pregătite pentru a le înlocui pe cele distruse.

„Vineri au sosit la faţa locului cu scânduri gata pregătite a le înlocui pe cele distruse. Uitaţi automobilul care stă la poarta cimitirului are număr de înmatriculare de Bacău şi aparţine primăriei din Dărmăneşti! Vă rog, ca pe baza prevederilor Legii 544 să solicitaţi foaia de parcurs a autovehiculului şi să întrebaţi ce lucrau angajaţii primăriei la cimitirul din Valea Uzului? Noi vom urma o singură cale, calea legii! Ilegalitatea nu reprezintă o soluţie”, a mai spus preşedintele Consiliului Judeţean.

Mai mulţi maghiari au format, joi, un lanţ uman pentru a nu permite românilor să intre în Cimitirul Eroilor din Valea Uzului, pentru a participa la sărbătoarea de Ziua Eroilor. Un grup de români a forţat intrarea, la faţa locului intervenind şi jandarmii pentru ca situaţia să nu escaladeze.

Încă de joi seară, UDMR a transmis că solicită demiterea ministrului de Interne, Carmen Dan, şi a prefectului judeţului Harghita.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.