Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, afirmă că judeţul este singurul din ţară în care toate şcolile au grupurile sanitare în interiorul clădirilor, acest obiectiv fiind îndeplinit de doi ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Deşi nu este o laudă şi ar trebui să constituie peste tot o normalitate a zilelor noastre, mă bucur să constat că atingerea obiectivului asumat la nivelul administraţiei judeţene a fost confirmată şi de Inspectoratul Şcolar în acest început de an educaţional. Clujul este singurul judeţ din ţară cu şcoli şi grădiniţe racordate integral la apă curentă şi cu toalete în interiorul clădirilor, iar această stare datează deja de doi ani de zile”, a declarat Alin Tişe, conform unui comunicat de presă transmis, joi, de CJ Cluj.

Potrivit Raportului privind starea învăţământului preuniversitar clujean, făcut public, miercuri, de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj, judeţul Cluj este singurul din ţară care a remediat în totalitate situaţia toaletelor şi a grupurilor sanitare aflate în curtea unităţilor şcolare clujene.

”Forul administrativ judeţean susţine în continuare eforturile depuse de primăriile clujene pentru reabilitarea, modernizarea şi dotarea şcolilor şi grădiniţelor. Doar în acest an, Consiliu Judeţean Cluj a repartizat UAT-urilor clujene cca. 33.000.000 de lei pentru finanţarea şi a unor astfel de proiecte, dar şi pentru susţinerea investiţiilor în infrastructura de bază. În contextul în care absolut toate şcolile din judeţ dispun de apă curentă, preocuparea autorităţilor locale este ca aceasta să devină pe deplin potabilă şi în cazul ultimelor 10% din unităţi în care apa există şi poate fi folosită pentru spălat, dar nu îndeplineşte condiţiile de potabilitate”, scrie în comunicatul CJ.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.