Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Adrian Gheorghe, consideră că cea mai mare problemă a sistemului de decontări este aceea că „tarifele care se decontează au o legătură doar aproximativă cu costul real al resurselor pe care spitalele le suportă” pentru serviciile pe care unităţile sanitare le acordă pacienţilor. În acest context, şeful CNAS anunţă că se face un studiu, pe un eşantion de spitale, pentru st6abilirea tarifelor reale pentru unele coduri de boală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Noul preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Adrian Gheorghe, afirmă că cea mai mare parte a fondului de sănătate este consumată de cheltuieli cu medicamentele şi cu serviciile spitaliceşti. Gheorghe anunţă că instituţia pe care  conduce este implicată într-un studiu privind costurile unor intervenţii medicale care se asigură în spitale, astfel încât acest cost să fie corelat cu tariful decontat spitalelor. 
„Cred că dificultatea majoră a sistemului actual este că tarifele care se decontează au o legătură doar aproximativă cu costul real al resurselor pe care spitalele le suportă prin facturile furnizorilor, prin salarii şi aşa mai departe. Se lucrează în acest moment la acest aspect. Este un studiu în care Casa Naţională este şi ea partener de studiu în care, pentru un set de intervenţii spitaliceşti, un set de coduri de boală, să se stabilească care este tariful real, observat într-un eşantion de spitale, pentru ca acest cost real să se  supună unor analize şi de aici să rezulte un tarif de decontare mai apropiat de real”, a declarat preşedintele CNAS sâmbătă, la Digi 24.
Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
Noul preşedinte al instituţiei a menţionat că îşi doreşte  o evaluare exactă a serviciilor pe care CNAS le decontează, pe fiecare palier, pentru a se stabili, într-un termen cât mai scurt, „o legătură între măsura în care aceste servicii sunt decontate acum şi nevoia obiectivă de servicii, aşa cum ea se regăseşte şa nivelul statisticilor de morbiditate”.
Adrian Gheorghe a menţionat că autorităţile au în vedere o creştere a bugetului pentru medicina de familie, care în acest moment este de aproximativ 8% din buget.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.