Un număr de 59 de persoane internate într-un centru de îngrijire a vârstnicilor din Bucureşti au fost diagnosticate cu COVID-19, alţi 74 de vârstnici aflându-se în izolare, la nivelul unităţii medico-sociale. Autorităţile anaunţă că în ultimele săptămâni a crescut semnificativ numărul infectărilor în centrele aflate în subordinea Direcţiilor Generale de asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, în prezent fiind 630 de cazuri la nivel naţional.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Cincizeci şi nouă de vârstnici sunt internaţi, din păcate, din cauza infectării cu COVID-19 şi 74 sunt în izolare la nivelul centrului. Este în curs o anchetă epidemiologică, beneficiarii rămaşi în centrul de bătrâni sunt bine nu prezintă niciun fel de simptom şi personalul de acolo urmăreşte situaţia”, a declarat vineri, la Digi 24, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Persoane cu Handicap, Maria Mădălina Turza.
Conform acesteia starea celor 59 de vârstnici infectaţi este stabilă. 
Aceasta a precizat că nu există, la acest moment, informaţii concrete despre cum a fost dus virusul în centrul pentru bătrâni. Ea a precizat că nu au fost înregistrate cazuri de infectare în rândul angajaţilor centrului.
„Ce vă pot spune din experienţa cu lucrul în acest domeniu, în toate centrele sau serviciile din ţară, din păcate, contaminarea sau infectarea vine prin prisma contractului cu angajaţii. Trebuie să ţinem cont de faptul că este o perioadă de concedii, oamenii vin din concediu şi riscul de infectare este foarte are şi de aceea responsabilitatea celor care vin din concediu este foarte mare, să respecte recomandările pe care le-am dat de-a lungul timpului”,a mai afirmat Turza. 
Aceasta a precizat că se remarcă o creştere a numărului de infectări în centrele administrate de Direcţiile Generale de asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. 
„De la 31 iulie şi până în prezent, cel puţin la nivelul centrelor aflate în subordinea DGASPC-urilor din ţară, a crescut numărul de infectări. Dacă la 31 iulie aveam 251 de beneficiari infectaţi şi 930 de vindecări, acum avem deja 630 de infectări la nivel de ţară”, a adăugat şefa Autorităţii Naţionale pentru Persoane cu Handicap.
Ea a precizat că, în privinţa infectării cu SARS-CoV-2 a personalului şi beneficiarilor acestor centre,  situaţia „nu este uniformă la nivel de ţară”, prin urmare nu se impune luarea unor măsuri „unice şi egale” care să fie aplicate la nivel naţional.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.