Preşedintele Asociaţiei Pro-Imunizare, Anca Drăgănescu, a declarat miercuri, în deschiderea Forumului Naţional Pro-Imunizare, care are loc la Palatul Parlamentului, că nu a văzut pacienţi cu reacţii grave în urma vaccinării, în schimb a văzut decese din cauza evoluţiei severe a unor afecţiuni precum gripa, meningita sau rujeola şi este de părere că prevenţia prin vaccinare trebuie asumată de medici, părinţi şi autorităţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Legea vaccinării, element fundamental al sistemului de sănătate din România este dezbaterea prin care astăzi, Asociaţia Pro-Imunizare, în parteneriat cu Comisiile pentru sănătate din Camera Deputaţilor şi Senatului, Ministerului Sănătăţii, Societatea Naţională de Medicină de Familie şi Societatea Naţională Română de Microbiologie, îşi propun să dezbată provocările actuale ale vaccinării", a spus în deschiderea dezbaterilor Anca Drăgănescu. 

România se află printre primele ţări în topul neîncrederii în vaccinare, a spus preşedinta asociaţiei. 

"Suntem o ţară care ocupă un loc fruntaş în topul neîncrederii în vaccinare şi care se confruntă de un an de zile cu o epidemie de rujeolă care se apropie cu paşi repezi de aproape 10.000 de cazuri diagnosticate, care din păcate a contabilizat şi 35 de cazuri de decese. Vaccinarea este un act medical responsabil pe care trebuie să ni-l asumăm împreună: medici, părinţi şi autorităţi", este de părere doctor Anca Drăgănescu, care a subliniat importanţa vaccinării. 

"Din experienţa mea nu am văzut reacţii grave după vaccinare, am văzut decese prin evoluţia severă a unor afecţiuni precum gripă, meningită, rujeolă sau tetanus. Aceasta este din nefericire realitatea în România. Dacă acoperirea vaccinală va scădea şi mai mult, riscăm să avem apariţia altor epidemii şi reemergenţa unor boli severe. De aceea trebuie să ne vaccinăm", a completat ea. 

"Prevenţia prin vaccinare înseamnă asumare şi responsabilitate, prevenţia prin vaccinare înseamnă, în egală măsură, şi decizii asumate. Noul proiect legislativ constituie premisa pentru protecţia sănătăţii noastre", a fost concluzia preşedintei Asociaţiei Pro-Imunizare.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.