Preşedintele Asociaţiei Femeilor Românce din Italia, Silvia Dumitrache, consideră că diferenţa importantă faţă de sistemul de învăţământ din România este dată de calitatea profesorilor, care au o anumită pregătire, inclusiv psihologică şi pedagogică, în raport cu elevii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Silvia Dumitrache a făcut, marţi, la Prima News, câteva comparaţii între sistemul de învăţământ din Italia şi cel din România. 
“Sistemul este foarte diferit faţă de ceea ce se întâmplă în România, în sensul că imediat cum noi am ajuns în Italia, fiul meu, care avea 11 ani, a fost luat în grija unor profesori de susţinere alături de alţi copii veniţi din străinătate, să recupereze cât se poate de repede limba italiană şi a avut noroc de o şcoală foarte bună, cu profesori buni. Diferenţa importantă faţă de sistemul din România este în primul rând calitatea profesorilor, care au o anumită pregătire, inclusiv psihologică, educaţională, pedagogică, în raport şi în legătură cu elevii”, a declarat Silvia Dumitrache.
Ea a povestit cum a mers la şcoala din Italia pentru a întreba de ce fiul ei nu are multe teme. 
“Mi-aduc aminte că într-o zi m-am dus preocupată la şcoală să vorbesc cu coordonatoarea clasei, un fel de dirigintă de la noi, pentru că vedeam că fiul meu nu are multe lecţii acasă. Eram învăţată ca în România când venea de la şcoala mânca repede, nu avea timp să iasă la joacă, se punea la lecţii şi lecţiile se terminau noaptea târziu. Ceea ce aici nu s-a întâmplat pentru că ei învaţă lecţiile în clasă, este o altă metodă de predare, interacţionează cu elevii şi când ajungea acasă răsfoia un pic caietul şi cartea. Profesoara mi-a recomandat să fiu eu mamă şi să îi las pe ei să fie profesori pentru că el din România a venit extrem de încordat şi cu multe probleme şi între timp s-a relaxat în clasă şi că se simte bine alături de ceilalţi copii care vin la şcoală să se simtă bine, să înveţe să trăiască împreună,  să socializeze”, a mai afirmat Silvia Dumitrache.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.