Eugen Iancu, preşedintele asociaţiei Colectiv GTG 3010, afirmă că prin decizia de marţi seară a Tribunalului Bucureşti, care a respins candidatura lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Sectorului 4 al Capitalei, s-a făcut "un lucru normal", el spunând că "nu mai avea ce căuta la primărie un administrator sub conducerea căruia au murit 64 de oameni".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"S-a făcut un lucru normal. Nu ştiu care este motivaţia, sunt pe stradă acum, nu ştiu exact despre ce este vorba, însă, din punct de vedere cel puţin moral, Piedone nu mai avea ce să caute ca şi primar. Un administrator sub conducerea căruia mor 64 de inşi - este cea mai mare dramă din ultimii 30 de ani - înseamnă că acela nu e administrator”, a declarat Eugen Iancu, preşedintele asociaţiei Colectiv GTG 3010, pentru News.ro, imediat după aflarea deciziei Tribunalului.
 
Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
El a mai spus că prin depunerea candidaturii Piedone "a sfidat oamenii": "Mie mi s-a părut şi cinism şi nesimţire şi proastă educaţie, n-am cuvinte. Nu poţi să faci aşa ceva, să sfidezi oamenii spunând că te vrea populaţia”.
 
La rândul său, preşedintele asociaţiei "Colectiv pentru viitor", Victor Adrian Dobre, a declarat, pentru News.ro, că decizia instanţei este una corectă: "Am făcut tot ce am putut ca să îi determinăm pe judecători să ia o decizie corectă. Şi în acest caz cred că au luat-o. După părerea noastră au luat decizia corectă. Nu contează ce temei a stat la baza deciziei, dar mi se pare că am realizat ceva alături de colegii din Colectiv”.
 
Dobre a mai spus că depunerea candidaturii lui Piedone i s-a părut un act sfidător la adresa celor care au suferit în urma tragediei din Colectiv.
 
"Încă de la momentul respectiv, din noaptea aceea, l-am văzut pe domnul Piedone la locul respectiv şi am văzut că nu este capabil să gestioneze o astfel de situaţie de criză, ca apoi să se dovedească şi că a avut o vinovăţie în acea autorizaţie. A fost o speranţă a noastră că se vor mai schimba lucrurile în această ţară şi sperăm din tot sufletul să se menţină acest trend de gestionare a responsabilităţii”, a mai precizat preşedintele asociaţiei "Colectiv pentru viitor".
 

Tribunalul Bucureşti a respins, marţi, candidatura lui Cristian Popescu Piedone la funcţia de primar al Sectorului 4, decizia fiind definitivă.

Duminică, Judecătoria Sector 4 respinsese cele zece contestaţii, majoritatea ale victimelor din Colectiv, faţă de candidatura lui Cristian Popescu Piedone ca independent la alegerile locale din iunie, hotărând ca fostul edil să rămână în cursa pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 4. 

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 4 susţineau, în motivarea sentinţei, că nu poate fi cenzurată candidatura lui Piedone din motive de moralitate, ci doar dacă există condiţii obiective.

În absenţa unor motive legale care să-l împiedice să candideze, locuitorii din Sectorul 4 sunt singurii în măsură să sancţioneze sau să răsplătească parcursul profesional şi personal al acestuia, se arăta în motivarea deciziei Judecătoriei Sectorului 4.

Fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone a anunţat, miercuri, 13 aprilie, că şi-a depus candidatura ca independent pentru un nou mandat de edil al acestui sector după ce, iniţial, a susţinut că se retrage din viaţa publică în urma punerii sub acuzare.

În 4 noiembrie 2015, Cristian Popescu Piedone a demisionat din funcţia de primar al Sectorului 4, după ce mii de oameni i-au cerut în stradă să plece, în urma tragediei din Clubul Colectiv. Piedone a spus atunci că îşi asumă vina morală pentru tragedia din clubul Colectiv, iar pentru vina legală lasă justiţia să se pronunţe, menţionând, în finalul unui comunicat, că este "de profesie om".

Cristian Popescu Piedone a fost primar al Sectorului 4 din 2008 şi până la demisia din noiembrie 2015. Atât în 2008, cât şi în 2012 a candidat ca membru PC. El a mai fost şi membru UNPR.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.