Preşedintele ANSVSA, dr. Robert Chioveanu, s-a deplasat, miercuri, la adăpostul unde se află oile salvate de pe nava Queen Hind, care a eşuat în Portul Midia, pentru a verifica starea de sănătate a animalelor salvate. Din totalul oilor salvate 60 a murit, iar 11 au fost eutanasiate din cauza rănilor prea grave.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Scopul vizitei a fost acela de a se asigura că animalele sunt adăpostite în condiţii care să le asigure bunăstarea, au furaje suficiente şi că primesc toate tratamentele de care au nevoie pentru stabilizarea stării de sănătate. În prezent, în adăpost se află 180 dintre cele 252 de animale salvate, care se află sub restricţie sanitară veterinară, sunt în permanenţă supravegheate de medici veterinari, iar date privind starea lor de sănătate sunt transmise, zilnic, către celula de criză constituită la nivelul ANSVSA, pentru monitorizare”, a transmis, miercuri, ANSVSA.

Sursa citată a precizat că, în ciuda eforturilor medicilor, 60 dintre oile cu prognostic grav au murit din cauza unor afecţiuni variate produse de condiţiile din nava eşuată, iar pentru 11 s-a impus eutanasierea, din cauza unor leziuni incompatibile cu viaţa (fracturi ale coloanei vertebrale, fracturi multiple ale membrelor, afectări grave ale organelor vitale).

”Se fac eforturi pentru urgentarea demersurilor întreprinse de către ANSVSA, atât prin intermediul canalelor diplomatice, cât şi a celor instituţionale, pentru clarificarea situaţei juridice a animalelor salvate, astfel încât acestea să poată fi îngrijite până la sfârşitul vieţii, de către entităţi care doresc să le adopte şi care le pot oferi toate condiţiile necesare”, a mai transmis ANSVSA.

Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa a anunţat miercuri că recuperat toate cadavrele de oi din dreptul navei Queen Hind, din aria delimitată de barajele antipoluare.

Nava Queen Hind, sub pavilion Palau, de 3785 tdw, încărcată cu 14.600 de oi şi un echipaj de 22 de marinari de naţionalitate siriană, s-a înclinat periculos şi s-a scufundat parţial pe bordul drept, în bazinul Portului Midia, după ce a plecat de la cheu.

Autorităţile portuare au reuşit salvarea întregului echipaj

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.