Achiziţiile militare semnate ”Guvern la Guvern”, tocmai pentru a ocoli offsetul, nu fac altceva decât să îngroape industria de apărare românească, afirmă preşedintele Alianţei Sindicatelor din Industria de Apărare, Constantin Bucuroiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Uzina de Produse Speciale (UPS) Dragomireşti, dintr-o situaţie net favorabilă, cu un profit destul de bun, a scăzut vertiginos din cauza politicii proaste duse de către ROMARM. (...) În industria de apărare românească nu s-a simţit şi nu s-a făcut nimic. Tot ce s-a cumpărat din afară s-a făcut prin acorduri Guvern la Guvern, ceea ce ocoleşte offsetul, respectiv compensarea cu produse româneşti la orice achiziţie.(...) Acordurile semnate Guvern la Guvern ne fac să cheltuim miliarde şi înapoi în bugetul României nu vine nimic”, a declarat Constantin Bucuroiu, lider de sindicat la Uzina Automecanica Moreni, preşedintele Alianţei Sindicatelor din Industria de Apărare din România, citat de jurnaldedambovita.ro.

Sindicaliştii din industria de apărare au protestat în septembrie, solicitând facilităţi similare celor acordate angajaţilor din IT şi din construcţii în privinţa salarizării, precum şi modificarea definiţiei "industrie de apărare" în "industrie strategică de interes naţional", constituirea Consiliului pentru coordonarea industriei de apărare, în conformitate cu HG 637/2017.

Sindicaliştii susţin că industria de apărare trebuie să devină furnizorul principal pentru toate instituţiile cu caracter militar, securitate şi ordine publică, de arme, muniţie şi tehnică militară, iar minim 30% din achiziţii să se realizeze în industria de apărare românească sau prin compensare conform legii offset-lui.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.