Dacă i-am ajuta pe copii să lupte cu frunzele de finic şi să privească în ochi pe Iisus Hristos, care străbate cetatea pe mânzul asinei, „nu i-ar mai înhăţa nici balene albastre, nici lucruri de nimic”, spune preotul Constantin Necula, pentru News.ro, într-un mesaj de Florii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Când sunt rugat să spun ceva despre importanţa Floriilor, caut către copiii noştri. Ei sunt dovada că în Ierusalimul contemporan n-au murit visătorii la a-i fi lui Hristos Cavalerii ordinului Florii de Înviere. Poate dacă i-am ajuta să lupte cu frunzele de finic şi să privească în ochi pe Cel ce străbate cetatea pe mânzul asinei, nu i-ar mai înhăţa nici balene albastre, nici lucruri de nimic. Hristos nu intră în Ierusalim doar să împlinească un ritual sau pentru a bifa profeţiile. Intră în Ierusalim pentru că este încrezător că Pătimirea Sa, vindecă patima noastră, că moartea Sa vindecă moartea noastră. Chiar când ne împotrivim acestui adevăr smerit şi grandios, concomitent suntem parte din el, din împlinirea sa", spune preotul Constantin Necula.

El mai spune că de Florii trebuie să alegem care este locul nostru în zilele tensionate care vin.

„De aceea sunt importante Floriile, nu doar că ne leagă de urcarea spre moarte a lui Hristos, ci prin moartea aceasta, hidoasă şi violentă ca nicio alta, ce vindecă moartea noastră, ne conferă candidatura la Înviere, care ne face nemuritori. Şi mai este ceva, de Florii trebuie să alegem care este locul nostru în icoana zilelor tensionate ce vin: cu Hristos pe cruce, cu Iuda atârnat de mal ca o lozincă stereotipă de mucavaua ştirilor, printre cei care strigă Osana sau printre cei care scuipă cu ură Răstigneşte-L!", a adăugat părintele Necula.

Tot de Florii înfloreşte nădejdea de a rămâne oameni, mai spune părintele Necula. 

"Între osanale şi răstigniri, Dumnezeul Cel adevărat din Dumnezeu adevărat vine să ţină, mereu şi mereu, partea omului. Fidel în hotărâre, cerând mereu Tatălui să ne ierte. Chiar nu ştim ce facem. Prin Înviere, umplând lumea de lumină şi deschizând cerul pentru ploaia de Duh Sfânt care face să rodească viaţa. De Florii înfloresc vâlcele şi câmpuri, punţile de clorofilă unind cerul cu pământul. Dar şi mai frumos înfloreşte nădejdea noastră de a rămâne oameni. Nemuritori. Dovada? Ne înfloresc cimitirele, semn că încă ne pasă. Pe cale, spre Golgota, Hristos ne mai oferă o lecţie. Nu lasă copiii să fie părtaşi trădării părinţilor lor. Cavalerii Florii de Înviere stau ascunşi de grozăvia Răstignirii în pleoapa de gingăşie a Mântuitorului. Florii cu rod!", încheie părintele Constantin Necula mesajul de Florii.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.