Părintele Tudor Gheorghe, asistent social care lucrează cu tineri dependenţi de droguri, dar şi cu familiile acestora, afirmă că dependenţa de droguri nu este un păcat, ci o boală. ”În lupta cu drogul noi trebuie să găsim «n» lucruri bine pe care să le punem în loc, atât pentru copii, cât şi pentru familie”, arată preotul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”I-am sfătuit pe foarte mulţi părinţi să iasă din sintagma aceasta, cum să-mi vindec fiul sau fiica. Spun: Lasă timpul, lasă specialiştii şi roagă-te Bunului Dumnezeu să pleci de aici, cu cât stai mai mult focusat pe această problemă... lupta cu drogul nu trebuie să fie o luptă de genul «mă las de păcatul acesta». Nu este un păcat, este o boală. În lupta cu drogul noi trebuie să găsim «n» lucruri bine pe care să le punem în loc, atât pentru copii, cât şi pentru familie”, a povestit, marţi seară, la Medika Tv, părintele Tudor Gheorghe, terapeut, asistent social la Spitalul ”Sfântul Stelian”, unde sunt trataţi tineri dependenţi de substanţe stupefiante. 
 
El a explicat că ”latura afectivă” este foarte importantă atunci când un tânăr începe să consume droguri, iar un alt motiv este legat de cercul de cunoştinţe. 
 
”Mi-aş fi dorit să nu am atât de mulţi tineri cărora trebuie să le refaci... munca de refacere sufletească este o muncă titanică, pentru că foarte greu îşi recapătă încrederea. (...) Eu am împărţit la un moment dat în trei categorii consumatorii de droguri: o categorie foarte bogaţi, acea categorie peste clasa de mijloc, care sunt vânaţi în şcoli şi peste tot şi traficanţii îi caută, pentru că sunt o sursă de venit, o altă categorie este acea categorie care ei devin, într-un fel distribuitori -  Ferentariul şi zona aceasta, de jos -  şi a treia categorie, artiştii, oamenii sensibili şi foarte inteligenţi care nu şi-au găsit locul”, a spus preotul.
 
El i-a sfătuit pe părinţii care au copii dependenţi să nu se certe cu ei, ci să se roage.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.