Premierul Nicolae Ciucă şi ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila au avut, joi, consultări cu structurile asociative din mediul public şi privat, privind măsurile de prevenire şi combatere a pandemiei COVID-19, informează Guvernul. La dialog au participat şi alţi specialişti implicaţi în identificarea şi implementarea soluţiilor de protejare a populaţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„În ceea ce priveşte certificatul COVID-19, participanţii au susţinut nevoia unui cadrul legal adecvat pentru gestionarea unui eventual nou val pandemic, precum şi importanţa respectării măsurilor de prevenţie şi combatere a pandemiei, atât pentru sănătatea românilor, cât şi pentru menţinerea activităţilor economice, care să poată oferi continuitate în derularea afacerilor, a serviciilor publice, precum şi în menţinerea locurilor de muncă, în conformitate cu prevederile legale şi constituţionale”, arată comunicatul de presă al Executivului.
 
La discuţii a fost subliniată eficienţa vaccinării şi a fost reiterată opinia experţilor privind capacitatea vaccinurilor autorizate de Agenţia Europeană a Medicamentului de a oferi cel mai înalt nivel de apărare  în faţa formelor severe ale bolii provocate de Sars-CoV-2, înţelegând, practic, că deşi vaccinul nu ne protejează de infectare, în schimb, ne protejează de formele grave ale bolii şi pierderea vieţii.
 
Premierul a subliniat că Guvernul va continua să susţină cele mai potrivite măsuri pentru a proteja cetăţenii, continuarea în bune condiţii a activităţilor economice, precum şi asigurarea serviciilor publice, mai indică sursa citată. 
 
Totodată, prim-ministrul a cerut ministrului Sănătăţi şi şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă să facă toate demersurile necesare pentru pregătirea sistemului sanitar de oferire a asistenţei medicale în condiţii de pandemie, precum şi pentru a avea la dispoziţie schemele de tratament adecvate, conchide sursa menţionată.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.