Premierul Nicolae Ciucă se întâlneşte miercuri, la ora 13.00, la Palatul Victoria, cu sindicatele din educaţie, după ce în urmă cu o zi acestea au anunţat declanşarea grevei de avertisment şi de luni a grevei generale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe agenda premierului au apărut, la ora 13.00, consultări cu reprezentanţii sindicatelor din educaţie.

Federaţiile sindicale din Educaţie se află, miercuri, între orele 11.00 şi 13.00, în grevă de avertisment şi au anunţat că în acest interval nu vor avea loc activităţi cu elevii.

Cadrele didactice trebuie, însă, să fie în şcoală, iar ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a făcut apel ca elevii să fie supravegheaţi.

Potrivit sindicaliştilor, protestul de miercuri este un alt pas în conflictul de muncă, acesta urmând a culmina, de luni, cu greva generală, pentru care s-au pronunţat peste 70% dintre membrii principalelor sindicate din domeniu.

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a afirmat, marţi seară, că speră că nu se va ajunge la grevă generală şi a anunţat că, în cursul zilei de miercuri, va avea noi discuţii cu sindicaliştii. 

Ea a făcut apel la cadrele didactice să supravegheze elevii pe durata grevei de avertisment: ”Eu fac apel la cadrele didactice (...) să supravegheze elevii, chiar dacă nu ţin orele pentru că este absolut normal să nu avem sincope în procesul educaţional şi să nu aducem necazuri familiilor care ştiu că au copiii la ore”. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.