Prim-ministrul Ludovic Orban a afirmat, joi seară, că şcolile se vor deschide ”când ne va permite contextul epidemiologic”, chiar dacă asta va însemna 1 iunie. Premierul a făcut referire la unele soluţii care se caută – eventual împărţirea elevilor pe grupe. ”Niciodată nu am luat în calcul amânarea anului şcolar sau neorganizarea examenelor”, a precizat premierul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am spus după 15 mai este posibil să redeschidem şcolile pe 20 mai, pe 25 mai, pe 1 iunie, când ne va permite contextul epidemiologic. Depinde de cum evoluează dinamica infectărilor”, a declarat Ludovic Orban, joi seară, la Digi 24.

Prim-ministrul a prcizat că nu s-a luat niciodată în calcul amânarea anului şcolar sau neorganizarea examenelor de Evaluare Naţională şi Bacalaureat.

”Obiectivul nostru este ca toţi elevii să finalizeze anul şcolar. Atingerea acetui obiectiv şi modalităţile în care vor fi pregătite examenele, depinde de contextul epidemiologic.  E posibil ca examenele să se dea online sau în alte condiţii. E posibil să se redeschidă şcolile fără clase pline. Luăm în calcul inclusiv redeschiderea graduală sau împărţirea elevilor. Vom fi pregătiţi pentru orice sitaţie. Obiectivul nistru clar este ca toţi elevii şi studenţii să poată încheia anul şcolar şi cei din anii terminali să se poată înscrie în următorul an şcolar”, a mai declarat premierul.

Şcolile s-au înschis în 11 martie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.