Mai multe echipe de medici au prelevat rinichii şi ficatul de la o pacentă de 60 de ani aflată în moarte cerebrală la Spitalul Judeţean Satu Mare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Generozitatea, solidaritatea, profesionalismul şi dăruirea s-au întâlnit din nou la Satu Mare, aducând speranţa la o viaţă mai bună pentru alţi oameni aflaţi în suferinţă. La Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare, familia unei paciente de 60 de ani, aflată în moarte cerebrală, a găsit puterea de a preschimba suferinţa lor în speranţă pentru alţi semeni”, a transmis, sâmbătă seară, Agenţia Naţională de Transplant.  

Instituţia a prcizat că, graţie acestei decizii, alături de profesionalismul echipei de coordonare a spitalului sătmărean, formată din Dr. Diana Bianca Goia– coordonator de transplant, Dr. Vitalie Moroşanu – kdp, a efortului colectivului din secţia ATI, alţi pacienţi se vor putea bucura de viaţă în urma intervenţiilor de transplant hepatic şi renal.  

”Intervenţia de prelevare încheiată în zorii zilei de este cea de-a doua realizată în decurs de câteva zile la Spitalul Judetean de Urgenta Satu Mare. Echipa de chirurgi a Institutului Clinic Fundeni, condusă de Dr. Guenadiy Vatchki, a realizat intervenţia de prelevare ficat, iar cea a Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, condusă de Dr. Tudor Mosoiu, intervenţia de prelevare rinichi”, a mai precizat sursa citată.  

Astfel, la Centrul de Transplant Hepatic al Institutul Clinic Fundeni, viaţa unui pacient de 49 de ani a putut fi salvată în urma intervenţiei de transplant hepatic.  

”Intervenţia salvatoare a fost realizată cu succes de echipa condusă de Prof. Dr. Vladislav Braşoveanu, alături de efortul echipei ATI coordonată de Prof.Dr. Dana Tomescu – Dr. Andrada Tudor, Dr. Marian Tudoroiu”, a mai precizat ANT. 

La Cluj, sub coordonarea conf. dr. Florin Elec, alţi doi pacienţi aflaţi pe listele de aşteptare au primit şansa mult visată pentru un transplant renal.  

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.