O nouă prelevare de organe a avut loc, luni, la Spitalul Clinic de Urgenta Bucureşti, fiind salvaţi doi pacienţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti a avut loc, în zorii acestei zile, o nouă prelevare de organe de la un pacient aflat în moarte cerebrală, a cărui familie a ales să dăruiască o şansă la viaţă unor semeni necunoscuţi aflaţi în suferinţă pe listele de aşteptare. Ca de fiecare dată, echipa ATI şi de coordonare a Spitalului Floreasca, formată în ani de muncă şi cu multă migală de doamna Prof. Dr. Ioana Grinţescu, alături de Conf. Dr. Liliana Mirea – KDP şi Dr. Rosana Turcu – coordonator de transplant, a făcut dovada profesionalismului şi astfel, de azi, alte destine vor fi schimbate în bine”, a transmis, luni, Agenţia Naţională de Transplant, într-un comunicat de presă.  

Ulterior, eforul a fost continuat de echipele de prelevare ale Institutului Clinic Fundeni. 

”Astfel, în cadrul Centrului de Transplant Renal al Institutului Clinic Fundeni, doi pacienţi, o femeie de 43 de ani şi un bărbat de 40 de ani, vor avea o viaţă normală datorită intrevenţiilor de transplant renal, realizate de echipele de chirurgic conduse de Dr. Cătălin Baston şi Dr. Constasntin Gîngu, cu suportul ATI Dr. Eliza Burchiu, nefrolog Dr. Cristina Bucşa”, a mai transmis sursa citată.  

Instituţia anunţă că va depune în continuare toate eforturile pentru dezvoltarea acestei activităţi esenţiale în demersul de salvare a vieţii cât mai multor pacienţi români. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.