Prefectura Hunedoara atrage atenţia că Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva se află într-o situaţie critică, întrucât toate locurile de la ATI şi din secţiile care tratează pacienţi cu COVID-19 sunt ocupate, iar pacienţii nu pot fi transferaţi la alte unităţi medicale din judeţ din cauză că şi acestea se confruntă cu un număr ridicat de cazuri. Astfel, ambulanţele sunt nevoite să aştepte zeci de minute pentru a se elibera paturi pentru pacienţii pe care îi transportă. În judeţul Hunedoara, în ultimele două săptămâni au fost confirmate în medie 146 de noi cazuri de COVID-19 zilnic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de Prefectura Hunedoara, în ultimele 14 zile se înregistrează un număr foarte mare de persoane internate la ATI-COVID şi în secţiile medicale COVID.

La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva "sunt ocupate toate locurile de la ATI şi din secţiile care tratează pacienţi pozitivi, cu simptome medii şi grave, iar cadrele medicale fac eforturi supraomeneşti pentru salvarea fiecărui pacient", se arată în comunicat.

"Ambulanţele sunt nevoite să aştepte zeci de minute până la eliberarea paturilor pentru pacienţii pe care îi transportă, iar la serviciul de urgenţă şi la radiologie sunt examinaţi zilnic peste 100 pacienţi. O mare parte a pacienţilor care prezintă forme grave este formată din persoane care au avut simptome de COVID 19, dar au apelat târziu la ajutorul medicilor, printre aceştia aflându-se şi tineri, într-o mai mare măsură decât în urmă cu două săptămâni", afirmă reprezentanţii Prefecturii.

Conform sursei citate, medicii din Deva spun că situaţia este critică, fiind aproape imposibil să transfere pacienţi la alte spitale din judeţ din cauza numărului mare de bolnavi COVID care sunt internaţi la unităţile medicale hunedorene. Totodată, la SJU sunt internaţi şi pacienţi neinfectaţi cu Sars-Cov-2, dar cu alte patologii, care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate.

În judeţul Hunedoara, în ultimele 14 zile, au decedat 69 de persoane, media perioadei fiind de 5 decese pe zi. De asemenea, conform informaţiilor primite de la DSP Hunedoara, în ultimele 14 zile, în medie sunt depistate, în fiecare zi, 146 de persoane infectate cu Sars-Cov-2.

Prefectul judeţului Hunedoara, Călin Petru Marian, a analizat situaţia medicală de la SJU Deva, împreună cu directorul Direcţiei de Sănătate Publică, Sebastian Mezei, şi cu directorul medical al SJU, dr. Lucian Miron.

"Prefectul Călin Petru Marian transmite că sistemul sanitar hunedorean este aproape la limita funcţionării din cauza numărului mare de cazuri COVID 19 şi le solicită hunedorenilor să respecte cu stricteţe toate măsurile de prevenire a infectării, cele mai importante fiind evitarea aglomeraţiei şi purtarea măştii de protecţie. În acelaşi timp, autorităţile locale din zonele carantinate sau cu număr mare de cazuri pozitive trebuie să acorde o atenţie specială respectării măsurilor de protecţie sanitară", se mai arată în comunicat.

Din cele 69 de oraşe şi comune ale judeţului Hunedoara, în 43 se înregistrează o incidenţă de 3/1000 locuitori.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.