Prefectura Capitalei a transmis, miercuri, că programările la paşapoarte nu sunt transmisibile şi nu pot fi vândute. Instituţia recomandă cetăţenilor să nu se lase înşelaţi şi anunţă că nu a primit până acum reclamaţii cu privire la eventuala vânzare a programărilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În contextul apariţiei în spaţiul public al unor situaţii referitoare la vânzarea programărilor pentru eliberarea paşapoartelor, Instituţia Prefectului Municipiului Bucureşti face următoarele precizări: La nivelul instituţiei noastre nu au fost primite reclamaţii pe acest subiect, iar în situaţia în care vor exista suspiciuni cu privire la aceste aspecte, vom sesiza organele abilitate pentru luarea măsurilor legale ce se impun în astfel de situaţii”, a transmis, miercuri, Prefectura Capitalei.  

Sursa citată a precizat că nu este posibilă folosirea programării altcuiva.  

”Recomandăm cetăţenilor să nu dea curs unor astfel de „oportunităţi”, având în vedere că programările se fac sub nume propriu, ele fiind netransmisibile, aplicându-se doar persoanelor care au solicitat eliberarea paşapoartelor”, a mai transmis Prefectura Capitalei.  

Instituţia a dispus numeroase măsuri, dată fiind situaţia de la ghişeele Serviciului Public Comunitar de Paşapoarte al Municipiului Bucureşti generată de cererea mare de eliberare a paşapoartelor:  

- mărirea programului de lucru al ghişeelor până la ora 20:00, în zilele de luni până vineri şi lucrul cu publicul în zilele de repaus săptămânal (sâmbăta şi duminica) în intervalul 08:00-16:00, în contextul în care programul normal de funcţionare al acestora era în intervalul 08:00-16:00, de luni până vineri, sâmbăta şi duminica fiind închis; 

- suplimentarea personalului prezent la lucru, astfel încât toate ghişeele să poată prelua cereri; 

- preluarea tuturor solicitărilor de eliberare paşapoarte pentru care nu exista programare prealabilă. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.