Prefectura Capitalei anunţă joi că au fost date amenzi în cuantum de aproximativ 600.000 de lei, în urma controalelor întreprinse în perioada sărbătorilor de iarnă, privind respectarea legislaţiei în domeniul sanitar – veterinar, protecţiei consumatorilor şi sănătăţii publice. De asemenea, au fost confiscate cantităţi de bani şi produse în valoare de peste 100.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În baza Planului comun de măsuri stabilit ca urmare a dispoziţiei prefectului Toni Greblă, pentru intensificarea acţiunilor de monitorizare şi verificare întreprinse în perioada sărbătorilor de iarnă, în vederea respectării legislaţiei în domeniul normelor sanitar – veterinare, protecţiei consumatorilor şi sănătăţii publice pe raza Municipiului Bucureşti, au fost aplicate amenzi în cuantum de aproximativ 600.000 de lei.
Măsura a fost dispusă în şedinţa Colegiului Prefectural din 8 decembrie 2022, când a fost adoptată o hotărâre privind constituirea unor Comisii mixte de control, care au desfăşurat acţiuni de verificare în pieţe agroalimentare, unităţi de procesare, prelucrare, depozitare, valorificare şi de alimentaţie publică, centre comerciale şi târguri din Bucureşti”, precizează prefectura Capitalei.

Scopul deciziei a fost verificarea condiţiilor igienico-sanitare şi pentru siguranţa alimentelor, inclusiv în centrele neautorizate, în vederea prevenirii toxiinfecţiilor alimentare, dar şi combaterea activităţilor de comerţ ilegal, arată instituţia. Activitatea de coordonare a comisiilor de control a fost realizată prin grija Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, cu sprijinul instituţiilor partenere, respectiv Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului – Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor Bucureşti, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Bucureşti, în ultimele săptămâni din luna decembrie, în special în perioada sărbătorilor de iarnă, prefectul fiind informat permanent cu privire la rezultatele obţinute, mai arată prefectura.

În urma acţiunilor de control efectuate şi centralizate la nivelul Prefecturii Capitalei, au fost aplicate aproximativ 150 de amenzi în cuantum de aproape 600.000 de lei şi au fost confiscate cantităţi de bani şi produse în valoare de peste 100.000 de lei. ”Prefectul Toni Greblă face apel la cetăţeni să îşi facă aprovizionarea doar din centrele autorizate, special amenajate pentru comercializarea diverselor produse agroalimentare şi să acorde o atenţie sporită calităţii alimentelor achiziţionate, astfel încât să fie redus riscul unor eventuale probleme de sănătate”, se mai precizează în comunicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.