Instituţia Prefectului Judeţului Bistriţa-Năsăud a transmis că a fost constatat un caz de pestă porcină africană la mistreţi în fondul de vânătoare 8 Fiad-Romuli. Prefectura a convocat Centrul Local de Combatere a Bolilor (CLCB) care a aprobat Planul actualizat de măsuri pentru prevenirea apariţiei pestei porcine africane la porcii domestici şi de combatere acesteia la mistreţi, iar zona respectivă a fost delimitată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„S-a delimitat zona afectată (zona infectată de minim 8 km + zonă tampon de 5 km) astfel:

• Zona afectată: FV 8 Fiad-Romuli; FV 6 Ţibleş (parţial), FV 7 Bichigiu (parţial), FV 9 Telciu (parţial), FV 12 Parva (parţial).

• Zona infectată: localităţile Dealul Ştefăniţei şi Romuli (u.a.t. Romuli)

• Zona tampon: localitatea Fiad (u.a.t. Telciu)”, arată Prefectura Bistriţa-Năsăud, într-un comunicat de presă remis duminică la News.ro.

Coordonarea aplicării măsurilor şi acţiunilor la nivel local se va realiza de către Unitatea Operaţională Locală din cadrul Centrului Local de Combatere a Bolilor al judeţului Bistriţa-Năsăud, respectiv de către Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Bistriţa-Năsăud, mai arată sursa citată.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.