Prefectul Capitalei Speranţa Cliseru, considerată o apropiată a Gabrielei Firea, a fost eliberată din funcţie joi, purtătorul de cuvânt al Guvernului declarând, la finalul şedinţei de Guvern, că "a încetat mandatul prefectului de Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"A încetat mandatul prefectului de Bucureşti. A fost o hotărâre privind încetarea. Nu a fost un act normativ privind numirea, a fost privind încetarea", a explicat la finalul şedinţei de Guvern purtătorul de cuvânt al Executivului Nelu Barbu.

Cliseru a fost numită în funcţie în 5 iulie 2018, la momentul numirii ea fiind consilier personal al Gabrielei Firea.

Potrivit CV-ului său, Speranţa Cliseru a fost prefect al judeţului Ilfov în perioada 2013-2014 şi a lucrat în Primăria Voluntari, unde primar este soţul Gabrielei Firea, Florentin Pandele, pe funcţii de conducere: administrator public, respectiv director executiv.

De asemenea, a fost consilier parlamentar în cabinetul Gabrielei Firea când aceasta era senator, în perioada 2012-2013.

Speranţa Cliseru a fost acuzată de implicare în decizia privind intervenţia violentă a forţelor de ordine la mitingul din 10 august, din Piaţa Victoriei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.