Prefectului Capitalei, Paul Petrovan, îi încetează duminică detaşarea la Ministerul Afacerilor Interne, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistracturii (CSM) respingând, joi, prelungirea detaşării, acesta urmând să revină în funcţia de procuror militar la DNA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul Afacerilor Interne a solicitat CSM prelungirea detaşării colonelului magistrat Paul Nicolae Petrovan, procuror militar în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Membrii Secţiei pentru procurori a CSM au hotărât respingerea solicitării MAI, detaşarea lui Paul Petrovan urmând să înceteze.

Decizia poate fi contestată de Paul Petrovan, dar începând din 2 aprilie aceasta este executorie, astfel că Petrovan nu mai poate rămâne la Prefectura Capitalei, ci trebuie să revină la DNA.

Paul Petrovan a fost detaşat în 2014 la Ministerul Afacerilor Interne, fiind numit prefect al Capitalei în 2 aprilie.

Înainte de a fi prefect al Capitalei, Paul Petrovan a fost procuror la DNA Timişoara, din aprilie 2004 până în mai 2006, apoi procurorul la DNA Craiova, din mai 2006 până în martie 2007, când a ajuns la structura centrală a DNA, mai întâi la Secţia de combatere a corupţie, apoi, din 15 decembrie 2010, la Secţia de combatere a infracţiunilor de corupţie săvârşite de militari. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.