Prefectul judeţului Vrancea Nicuşor Halici, face bilanţul primei zile de controale în azilele de bătrâni de pe raza judeţului, în cinci dintre ele mergând personal, alături de echipele mixte de control. "Exigenţă maximă. Nu negociem destinele vrâncenilor vulnerabili", a transmis prefectul de Vrancea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-o postare pe Facebook, prefectul judeţului Vrancea Nicuşor Halici, menţionează că a mers personal la 5 dintre centrele de octotire socială de pe raza judeţului, pentru a observa cum se desfăşoară controalele

"Prima zi de controale în centrele rezidenţiale, primele constatări! Aşa cum am decis, la nivelul judeţului au fost constituite patru comisii interinstituţionale formate din reprezentanţi ai IPJ Vrancea, ISU Vrancea, CJPC Vrancea, DSP Vrancea, DSVSA Vrancea, AJPIS Vrancea şi ITM Vrancea. Acestea au demarat activităţi de control la centre rezidenţiale care acordă servicii persoanelor vârstnice, copiilor şi persoanelor cu dizabilităţi. Am mers personal în cinci centre din Focşani şi Odobeşti, dintre cele 24 care au fost verificate în cursul zilei de echipele interinstituţionale constituite în acest scop, pentru a vedea cum se desfăşoară activităţile de control. La Căminul pentru Persoane Vârstnice Focşani, aflat în subordinea Direcţiei de Asistenţă Socială Focşani am discutat personal cu o parte dintre cei 50 de seniori care provin din diferite localităţi ale judeţului, dar şi cu angajaţii instituţiei", a transmis Halici,

Ca o concluzie după prima zi de verificări, prefectul de Vrancea a precizat că, cel puţin în azilele pe care le-a vizitat personal, beneficiarii au parte de condiţii decente: "Dincolo de poveşti de viaţă, adesea triste, am constatat că vrâncenii care beneficiază de servicii în acest Cămin sunt mulţumiţi şi au parte de tratamentul şi îngrijirea necesară vârstei şi problemelor medicale pe care le au. La Odobeşti, am fost la două centre de îngrijire şi asistenţă, la Centrul de Integrare prin Terapie Ocupaţională Odobeşti şi la Centrul Rezidenţial pentru Persoane Vârstnice Odobeşti. Am reuşit să văd că lucrurile sunt într-o schimbare spre bine. Mai sunt nevoi, atât din partea beneficiarilor, cât şi din partea personalului, mai sunt lucruri de făcut pentru ca îngrijirea rezidenţilor să fie la standarde actuale, dar nu mi-au fost sesizate probleme grave."

În acelaşi contex, prefectul judeţului Vrancea a declarat că  a cerut tuturor celor implicaţi în aceste controale să dea dovadă de maximă vigilenţă pentru ca beneficiarii tuturor celor 49 de centre rezidenţiale din judeţ să aibă parte de servicii de calitate, de un tratament corespunzător, de grijă şi de toată atenţia din partea angajaţilor acestor centre.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.