Prefectul judeţului Vrancea acuză mai mulţi şefi de instituţii, între care primarul Focşaniului, dar şi judecători şi procurori, că ar fi participat la o petrecere fără a respecta regulile de prevenire a transmiterii coronavirusului, petrecerea fiind organizată de un afacerist controversat care în trecut ar fi avut probleme cu legea. Luni după amiază, prefectul de Vrancea, Gheorghiţă- Berbece a transmis un comunicat de presă prin care atrage atenţia că nu va tolera ca cei care ar trebui să fie implicaţi în lupta împotriva COVID 190 să participe la evenimente private unde sunt încălcate ordonanţele în vigoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

G4Media  publică  un document care ar fi fost trimis de prefectul de Vrancea, Gheorghiţă Berbece,  premierului şi Ministrului Afacerilor Interne, Ministerului Justiţiei, Ministerului Finanţelor Publice şi Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale.

Prin această adresă, prefectul susţine că  vineri, începând cu ora 12.00, mai multe persoane cu funcţii de conducere  în instituţii publice ar fi participat la o petrecere la un restaurant din Focşani, petrecere la care ar fi participat circa 60-70 de persoane şi care ar fi durat 12 ore, fără a fi respectate regulile de prevenire a transmiterii coronavirusului.

Conform adresei, la petrecerea organizată cu ocazia zilei de naştere a unei persoane (agent economic), "persoană cu cazier penal pentru infracţiuni economice grave " ar fi participat persoane cu funcţii de conducere în Direcţia Generală Antifraudă Constanţa, de la Direcţia  regională a Finanţelor Publice Galaţi (şef Petrică Munteanu, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Focşani (procuror şef Drâmbă), de la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (director Iamandi Florin), de la Judecătoria Focşani (preşedintele Iulian Păun), la Inspectoratul Teritorial de Muncă Vrancea ( director adjunct Ciocan Sebastian), Inspectoratul Judeţean de Poliţie Vrancea, Primăria municipiului Focşani (primarul municipiului).

Conform adresei, petrecerea "s-a desfăşurat cu participarea a două formaţii de muzică aduse special pentru eveniment".

În aceste condiţii,  prefectul de Vrancea, Gheorghiţă Berbece  a cerut reprezentanţilor ITM, DSP şi Poliţiei să demareze anchete, să-i identifice pe participanţi şi să aplice legea.

"În condiţiile în care  municipiul Focşani se află pentru a doua săptămână  consecutiv  în scenariul galben cu o rată de incidenţă de 1.61 în creştere, iar legea interzice desfăşurarea de evenimente în spaţii închise, participarea conducătorilor unei instituţii care ar trebui să fie un exemplu pentru subalterni şi pentru comunitate reprezintă un afront adus Guvernului României şi ministerelor de resort a căror reprezentanţi în teritoriu sunt. Mai mult decât atât, evenimentul a avut loc în timpul orelor de program, ceea ce ridică un mare semn de întrebare asupra modalităţii în care aceste persoane gestionează/manageriază conducerea acestor instituţii", se arată în adresa trimisă mai multor ministere dar şi premierului.

Luni după amiază, prefectul de Vrancea, Gheorghiţă- Berbece a transmis un comunicat de presă prin care atrage atenţia că nu va tolera ca cei care ar trebui să fie implicaţi în lupta împotriva COVID 190  să încalce ordonanţele în vigoare şi să participe la evenimente private în timpul liber.

" ,Ţin să precizez că nu voi tolera ca angajaţi ai instituţiilor publice şi mai ales cei care sunt implicaţi direct în lupta Covid să încalce ordonanţele în vigoare şi să participe la evenimente private în timpul liber. Nu vom ţine cont de funcţii sau de instituţiile unde sunt angajaţi sau relaţiile pe care le au. În faţa legii toţi sunt egali şi toţi vor răspunde potrivit acesteia. Împreună cu instituţiile abilitate vom continua acţiunile de verificare şi control a agenţilor economici, iar acolo unde se vor constata nereguli se vor aplica sancţiuni, iar dacă va fi cazul se va suspenda activitatea. Din păcate suntem pe un trend ascendent, numărul persoanelor infectate creşte şi totodată presiunea pe secţiile ATI din judeţ. Trebuie sa fim un exemplu, în primul rând noi trebuie să respectăm aceste măsuri de precauţie şi apoi să cerem celor de lângă noi să o facă.", a transmis prefectul de Vrancea.

Până la această oră, primarul Focşaniului, Cristi Misăilă, acuzat că a participat, alături de alţi şefi de instituţii, la petrecerea la care nu s ar fi  respectat nici o regulă, nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere.

Pe de altă parte, directorul adjunct al ITM Vrancea, Sebastian Ciocan, vizat şi el de acuzaţiile prefectului, spune că el nu a participat la petrecerea de vineri seară. Însă anunţă că ITM a demarat verificări pentru a stabili în ce condiţii a fost organizată petrecerea din Focşani

" ITM a demarat cercetări cu privirile la  evenimentele care au avut loc în weekend, în urma solicitării domnului prefect. Vom verifica locaţiile, de cine au fost organizate evenimentele şi în ce condiţii iar la final echipa de control va face un raport şi se vor aplica sancţiuni în cazul în care se constată nereguli. Eu nu am participat la acest eveniment", a declarat directorul adjunct al ITM Sebastian Ciocan.  

O anchetă internă a fost demarată şi la IPJ Vrancea. Potrivit unor surse, mai mulţi poliţişti ar fi acuzaţi că au luat parte la petrecerea din Focşani dar şi la un alt eveniment privat din Odobeşti, zilele acestea.

Cât priveşte petrecerea din Focşani, IPJ Vrancea a anunţat că a aplicat până acum 24 de amenzi: 3 organizatorilor evenimentului, 20 participanţilor şi o altă amendă pentru nefuncţionarea sistemului de supraveghere în restaurant.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.