Prefectul judeţului Buzău, Silviu Iordache, a transmis, luni seară, o scrisoare deschisă către toţi aleşii din judeţ, dar şi simplilor cetăţeni, solicitându-le să se implice în a determina cât mai multe persoane să se vaccineze.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Există momente în viaţa unei naţiuni când, prin solidaritate, implicare şi efort, comunităţile depăşesc etape sau momente dificile. De peste un an de zile pandemia de COVID-19 a pus la grea încercare sănătatea oamenilor din toate colţurile judeţului Buzău şi a afectat serios mediul de afaceri" îşi începe Silviu Iordache scrisoarea adresată Consiliului Judeţean, primăriilor judeţului Buzău şi tuturor cetăţenilor judeţului.

Prefectul Buzăului le spune aleşilor că sunt direct responsabili de bunăstarea şi sănătatea comunităţilor locale şi că trebuie să îşi ia în serios rolul de lideri oferind mesaje care să susţină importanţa vaccinării:

„Dincolo de orice considerente, viziuni sau apartenenţe politice, este nevoie mai mult decât oricând de a vă lua în serios aportul pentru comunitatea pe care o administraţi şi în care trăiţi. Oferiţi transparentă şi claritate în mesaje, angajaţi cetăţenii în discuţii, fiţi exemplu personal şi oferiţi mesaje publice care sa susţină importanţa vaccinării. Aleşii publici sunt direct responsabili de bunăstarea şi sănătatea comunităţii locale. Nici un efort nu este prea puţin pentru a reveni la normalitate. Iar acest lucru este posibil doar prin scăderea reticenţei faţă de vaccinare care ne afectează profund capacitatea de a învinge COVID-19”, este mesajul prefectului.

În încheiere prefectul Silviu Iordache dă asigurări că instituţia pe care o conduce rămâne un partener de nădejde al campaniei de vaccinare şi indeamnă pe toţi buzoienii la responsabilitate.

„Societatea civilă, toţi buzoienii vaccinaţi, a căror voce este auzită şi ascultată la nivel local – medici, asistente, profesori, preoţi, ingineri, proprietari de afaceri mici sau mari, ziarişti, lideri de opinie: fiţi responsabili. Alăturaţi-vă eforturilor autorităţilor şi aleşilor locali, îndemnaţi-vă consătenii şi concitadinii să se vaccineze. Ţineţi cont că aveţi în Instituţia Prefectului şi autorităţile locale, un partener solid în desfăşurarea acestei campanii. Ne vaccinăm ca să ne protejăm pe noi şi pe cei din jurul nostru, să ne asigurăm că relansăm economia buzoiană.  Doar împreună învingem pandemia!", se arată în încheierea scrisorii deschise a prefectului judeţului Buzău

Scrisoarea lui Silviu Iordache vine într-un moment în care, activitatea în centrele de vaccinare din întreg judeţul Buzău pare că a intrat în impas.  Listele de aşteptare pentru vaccinare sunt aproape goale iar luni se înregistrau peste 8.600 de locuri disponibile, majoritatea fiind în centrele unde se administrează serul de la Pfizer

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.