Prefectul judeţului Sibiu, Mircea Creţu, a cerut scuze medicului Voichiţa Halmaghi de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Sibiu pentru replica ”Ne facem de toată minunea” pe care i-a dat-o atunci când a atras atenţia asupra faptului că nu mai există locuri pentru pacienţii diagnosticaţi cu COVID-19 care au nevoie de internare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prefectul judeţului Sibiu, Mircea Creţu, a anunţat marţi seară, în cadrul unei conferinţe de presă organizate online, că şi-a cerut scuze medicului Voichiţa Halmaghi pentru faptul că admonestat-o atunci când aceasta i-a adus la cunoştinţă, în şedinţa CJSU de luni,  faptul că nu mai sunt locuri pentru pacienţii care au nevoie de internare în spitalele din judeţ.

Mircea Creţu a catalogat drept ”o situaţie regretabilă” şi i-a mulţumit Voichiţei Hamlaghi ”pentru înţelegerea şi profesionalismul” pe care aceasta le-a manifestat faţă de prefect.

”Eu, în calitate de prefect, nu pot reorganiza singur spitale şi nici nu pot lua decizii într-o instituţie pe care nu o conduc. E nevoie de implicarea tuturor oamenilor care pot contribui la îmbunătăţirea situaţiei în care ne aflăm”, a afirmat Creţu.

Prefectul a precizat că a solicitat managerilor de spitale, în cadrul unei întâlniri avute marţi, propuneri concrete pentru îmbunătăţirea situaţiei pe care a catalogat-o drept ”dificilă atât pentru medici şi pentru autorităţi, cât şi pentru cetăţeni”.

”Personal voi face tot ceea ce ţine de mine pentru a pune în aplicare propunerile făcute de doamna doctor”, a declarat prefectul, menţionând că se referă la suplimentarea personalului medical din UPU din cadrul Spitalului Judeţean Sibiu şi extinderea zonei unde stau pacienţii suspecţi de COVID-19.

Mircea Creţu a anunţat că la Spitalul Municipal Mediaş au fost alocate 20 de paturi pacienţilor cu COVID-19, iar internările au început. Două dintre acestea sunt paturi de ATI, însă este nevoie de trei medici de specialitate pentru ca acestea să funcţioneze în sistem de permanenţă.

Creţu a mai precizat că a fost demarată procedura de achiziţie pentru  o staţie de oxigen care să deservească şase paturi ATI situate în structura modulară din cadrul Spitalului Judeţean Sibiu şi au început angajările de personal pentru această structură, cele şase paturi urmând a deveni funcţionale în 14 zile.

Acesta a mai afirmat că a solicitat ”de ce este nevoie pentru a testa la capacitate maximă” pe toate cele trei aparate PCR existente în judeţ, în condiţiile în care capacitatea de testare în Sibiu este de 350 de teste pe zi.

Răspunzând unei întrebări, prefectul de Sibiu a declarat că trei medici de la unitatea de primiri urgenţe a Spitalului Judeţean Sibiu au fost infectaţi cu noul coronavirus.

Întrebat ce părere are despre reacţiile pe care le-a provocat ieşirea sa la adresa medicului Halmaghi, prefectul a dat un răspuns evaziv.

”Regret acest lucru. Acuma, întotdeauna dacă greşeşti, toată lumea o să îţi ceară maximul”, a mai afirmat Mircea Creţu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.