Prefectul judeţului Galaţi, Gabriel Avrămescu, cere demisia managerului Spitalului de Pneumoftiziologie după ce acesta a refuzat internarea în această unitate a unor bătrâni din azilul în care sunt zeci de persoane infectate cu coronavirus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit lui Avrămescu, incidentul a avut loc joi seară, când s-a pus problema internării în Spitalul de Pneumoftiziologie a unor bătrâni din Centrul "Sf. Ilie".

"Joi seară am avut un incident când a trebuit să transferăm 17 bătrâni pozitivi. Directorul Spitalului de Pneumoftiziologie a refuzat internarea  bătrânilor din acest centru. În această dimineaţă am cerut ministrului Sănătăţii demiterea acestui director", a declarat prefectul de Galaţi.

Nici vineri după-amiază cei 17 bătrăni nu au fost internaţi într-un spital, fiind tot în azil.

Sursa citată a adăugat, pe de altă parte, că centrul care fusese preluat de către DGASPC Galaţi, după ce administratorul s-a aflat în imposibilitatea de a gestiona lucrurile, a revenit în gestionarea acestei persoane, care a ieşit din izolare.

Azilul a fost aprovizionat cu alimente, scutece, medicamente, fiind însă în continuare nevoie de 20 perechi de ochelari de protecţie pentru personal şi de angajaţi care să-i îngrijească pe bătrâni.

Avrămescu a adaugat că azilul respectiv are autorizaţie doar pentru îngrijirea a 66 de bătrâni, iar in centru au fost circa 130-140 de vârstnici.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.