Prefectul de Galaţi, Gabriel Avrămescu, anunţă că de luni va dispune demararea verificărilor la domiciliile persoanelor izolate în case după ce au venit din zone cu numeroase cazuri de coronavirus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Avrămescu a anunţat că verificările vor fi făcute de poliţişti şi de reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică, posibil şi angajaţi ai Prefecturii. Echipele mixte de control vor merge la domiciliile celor izolaţi pentru a verifica dacă ei respect= regula de a nu ieşi din case. Cei prinşi că nu rămân izolaţi se vor alege cu dosare penale, a transmis prefectul de Galaţi.
Pe de altă parte, Avrămescu a menţionat, în contextul numeroaselor situaţii în care persoane care vin din zone afectate de coronavirus intră în evidenţele medicale, că se constată că la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică este personal insuficient. 
Pentru a înregistra toate chestioarele în baza de date, astfel încât să existe o evidenţă clară a celor care au venit recent din Italia, a fost solicitat sprijinul angajaţilor de la Direcţia Regională de Finanţe Galaţi. 
În judeţul Galaţi, în acest moment, sunt 342 de persoane izolate la domiciliu, 4 în carantină în centrul special identificat de autorităţi, iar internate în spital sunt 4 persoane suspecte, alături de copilul de 5 ani suspect de coronavirus aflându-se şi mama sa.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.