Prefectul judeţului Constanţa, George Niculescu, afirmă că turiştii care vor veni pe litoral în acest sezon ar putea fi testaţi de Covid-19, aceasta fiind una dintre propunerile făcute, marţi, la întâlnirea pe care a avut cu hotelieri. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a precizat că primii turişti vor veni pe litoral atunci când autorităţile sanitare vor permite acest lucru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prefectul George Niculescu a avut, marţi, o întâlnire cu hotelierii de pe litoral, fiind analizate mai multe scenarii prin care turiştii vor putea veni în acest sezon la malul mării.

La finalul întâlnirii, George Niculescu a fost întrebat de jurnalişti când vor veni primii turişti pe litoral.

“Primii turişti pe litoral vor veni atunci când ordonanţele militare vor prevede aceste lucruri, atunci când reglementările de la nivel central vor permite acest lucru, turiştii vor putea veni în judeţul Constanţa. Sub ce formă se va face acest lucru, sunt mai multe dezbateri aici. Până în momentul de faţă nu avem niciun fel de reglementare care să aducă lumină sub ce formă se vor desfăşura activităţile turistice în judeţul Constanţa”, a spus prefectul.

El a menţionat că printre propunerile făcute la întâlnirea de marţi a fost şi aceea a testării turiştilor care vin pe litoral.

“În urma întâlnirii de astăzi s-au concluzionat câteva propuneri pe care eu le voi înainta ministerelor de resort, inclusiv Ministerului Sănătăţii. Vorbim de o posibilă testare a turiştilor când intră într-o localitate turistică, când intră într-o staţiune, o să vedem sub ce formă se poate face acest lucrul acesta”, a spus prefectul Constanţei, care a menţionat că ar fi vorba de teste rapide.

El a precizat că dacă vor fi testaţi turiştii, atunci riscul de contractare al virusului va fi restrâns.

“Lucrurile pot suporta modificări, se presupune că dacă un turist a intrat într-o staţiunea turistică şi nu este purtător de Covid, practic dacă acest test s-ar extinde pentru toate persoanele care intră în staţiune, riscul de contractare al virusului este foarte restrâns”, a mai afirmat George Niculescu.

El a mai spus că speră ca în curând lucrurile să se clafirice şi hotelierii să afle când va fi deschis sezonul estival.

“Sper ca cât mai curând lucrurile să se clarifice tocmai pentru ca operatorii economici să aibă timp în cazul în care redeschiderea sezonului se va face în curând, să aibă timp să îşi ia toate măsurile acestea în termen util şi să nu fie luaţi pe nepregătite, cumva încercăm să fim proactivi, să transmitem cât mai repede propunerile la minister”, a mai declarat George Niculescu.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.