Prefectul judeţului Buzău, Carmen Ichim, a anunţat, vineri, că va sesiza în cel mai scurt timp Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău în legătură cu acţiunile unor persoane care ar fi favorizat propagarea virusului pestei porcine africane în comuna Vadu Paşii, unde sunt în prezent şase focare de boală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit prefectului de Buzău, Carmen Ichim, din anchetele epidemiologice făcute de Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Buzău în cazul celor 6 focare de pestă confirmate până în prezent în comuna Vadu Paşii, reiese că, în ultima parte a anului trecut, persoane din localitate ar fi făcut transporturi de porci vii achiziţionaţi din zona Ulmu, Brăila, unde există mai multe focare de pestă porcină africană, către alte localităţi din acelaşi judeţ şi, posibil, în judeţul Buzău.

În plus, pe lângă încălcarea restricţiilor impuse conform legii în zonele de protecţie, supraveghere ale focarelor, aceste persoane nu ar fi făcut nici decontaminarea corespunzătoare a maşinilor cu care au fost transportate animalele.

Ca urmare, potrivit lui Ichim, sesizarea care urmează a fi înaintată Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău cuprinde mai multe aspecte ce pot întruni elementele constitutive ale infracţiunilor de răspândire a bolilor la animale, fals intelectual, uz de fals, evaziune fiscală şi punere în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat.

Īn localitatea Vadu Paşii sunt în prezent 6 focare de pestă porcină africană, apărute unul după celălalt. De asemenea, şi īn restul judeţului mai sunt focare de boală.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.