Controale realizate în Argeş au scos la iveală nereguli în ceea ce priveşte igiena în cantine, în zonele de preparare a mâncării la firme care asigură servicii de caterig sau în magazinele din incinta unităţilor de învăţământ. Prefectul judeţului, Radu Perianu, atrage atenţia asupra faptului că, în mod deosebit în această perioadă, firmele care furnizează mâncare pentru copii nu trebuie să facă „rabat” de la normele de igienă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Controalele ale căror rezultate au fost făcute publice joi de către prefectul judeţului Argeş, Radu Perianu, au fost realizate de o comisie mixtă înfiinţată la nivelul judeţului Argeş prin ordin de prefect. „Punctez o parte din situaţiile de care ne-am lovit în cadrul comisiei. Lipsa igienei la unităţi de catering, cantine sau magazine ce deservesc şcoli. Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Argeş a dat amenzi în valoare de 11.200 de lei. Le atrag atenţia tuturor agenţilor economici că nu accept să se facă rabat de la măsuri de igienă. Suntem într-o perioadă cu atâtea cazuri de viroze în jur încât elevii au nevoie şi de mai multă protecţie”, a transmis public, joi, Radu Perianu. Prefectul de Argeş a subliniat că insistă asupra opririi fumatului în şcoli şi în jurul unităţilor de învăţământ, arătând că în luna noiembrie Jandarmeria Argeş a aplicat 17 amenzi în valoare de 1300 de lei, dar şi avertismente în urma verificărilor făcute în acest sens. Radu Perianu mai anunţă că tot în noiembrie autorităţile din judeţ au primit cinci sesizări privind cazuri de violenţă asupra copiilor. Una dintre acestea face referire la o situaţie în care un cadru didactic a abuzat fizic un elev în timpul orelor, profesorul primind avertisment scris. În altă situaţie este vorba despre un incident petrecut între două minore, caz în care s-a decis consilierea pentru ambele fete implicate. „Nicio formă de abuz, fie fizic, fie verbal, nu poate fi tolerată şi nu este o joacă. Cadrele didactice trebuie să fie atente cum tratează incidentele între elevi. Părinţii, dacă observă schimbări în comportamentul copiilor, să colaboreze cu învăţătorii sau diriginţii. Comisia poate fi sesizată oricând pe email: cabinet.prefect.ipag@mai.gov.ro”, a mai transmis prefectul. Neregulile au fost constatate de către membrii comisiei într-o unitate de învăţământ din Câmpulung şi în alte patru din Piteşti, fiind vorba despre trei licee şi două şcoli generale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.