Prefectul judeţului Constanţa, Silviu Coşa, a declarat că la manifestarea religioasă de la Mănăstirea Peştera Sfântului Apostol Andrei au asistat peste 300 de persoane, 150 dintre acestea fiind membri ai clerului, iar la eveniment au fost prezente şi persoane din alte localităţi, care nu aveau voie să participe, şi cărora poliţiştii şi jandarmii le-au informat că riscă să fie amendate din acest motiv. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a precizat că a fost un risc de contaminare redus la Peştera Sfântului Apostol Andrei şi datorită organizării şi numărului mic de persoane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Silviu Coşa a declarat luni, pentru News.ro, că la evenimentul din 30 noiembrie de la Peştera Sfântului Apostol Andrei s-au respectat regulile sanitare. 
“S-au respectat regulile sanitare, s-au respectat şi regulile care vizau securitatea fizică a fiecărui participant. La slujbă au asistat undeva spre 300 de persoane, în dinamică au fost cam 400 care au fost acolo, 150-170 au fost membri ai clerului, părinţi, călugări, au fost 20 de persoane voluntari care au preparat masa pentru cei nevoiaşi şi undeva la aproximativ 100 de persoane din afara localităţii”, a explicat prefectul.
El s-a referit şi la prezenţa credincioşilor din alte localităţi decât Ion Corvin, care nu aveau voie să participe la pelerinaj. 
“În momentul în care intrau în zonă la filtrul de pe drumul care ducea spre mănăstire, erau legitimaţi, li se punea în vedere faptul că există posibilitatea să comită o contravenţie pentru care vor fi sancţionaţi. Dacă alegeau să continue drumul, puteau continua drumul. Ulterior desfăşurării evenimentului, uitându-mă la numărul de participanţi şi la spaţiul foarte generos de acolo care a fost şi delimitat cu săgeţi astfel încât fiecare să poată păstra distanţa, aş tinde să o încadrez la o slujbă desfăşurată în exteriorul instituţii de cult, nu neapărat la un pelerinaj, un pelerinaj presupune un număr mult mai ridicat de persoane. Acolo toate persoane au asistat la slujbă, au trecut pe la raclă şi au plecat fără să existe niciun fel de înghesuială. Din punct de vedere al posibilităţii de contaminare, a fost un risc redus şi datorită organizării şi datorită faptului că numărul de participanţi nu a fost mare”, a mai afirmat reprezentantul Guvernului în teritoriu. 
 
Arhiepiscopul Tomisului a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea Peştera Sfântului Apostol Andrei împreună cu un sobor de preoţi. 
La manifestările religioase nu puteau participa decât persoanele care au domiciliul în comuna Ion Corvin pe raza căreia se află Peştera Sfântului Apostol Andrei, după ce Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a interzis pelerinajele religioase pentru cei din alte localităţi după ce incidenţa la nivelul judeţului a trecut de 3.
Peste 130 de jandarmi şi poliţişti au asigurat măsurile de ordine publică la această ceremonie religioasă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.