Prefectul Municipiului Bucureşti, Toni Greblă, şi Andrei Trocan, City Manager al Primăriei Sectorului 4, au verificat, vineri, stadiul lucrărilor de consolidare şi reabilitare a Pasajului Unirii, care au ca termen de finalizare începutul lunii septembrie. Lucrările de punere în siguranţă a Pasajului Unirii au început la mijlocul lunii iunie, fiind în stadiu avansat de realizare. Potrivit Prefecturii, echipa de experţi de pe şantier a dat asigurări că lucrările vor fi finalizate până la începerea noului an şcolar, astfel încât circulaţia să nu fie îngreunată şi să se desfăşoare în condiţii de siguranţă în perimetrul Pasajului Unirii începând cu seara zilei de 4 septembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vineri, începând cu ora 12.00, Prefectul Municipiului Bucureşti, Toni Greblă, şi Andrei Trocan, City Manager al Primăriei Sectorului 4, au verificat stadiul lucrărilor de consolidare şi reabilitare a Pasajului Unirii, care au ca termen de finalizare începutul lunii septembrie, anunţă Prefectura Capitalei într-un comunicat oficial. 

Lucrările de punere în siguranţă a Pasajului Unirii au început la mijlocul lunii iunie, fiind în stadiu avansat de realizare. Totodată, au fost primite asigurări din partea echipei de experţi de pe şantier că lucrările vor fi finalizate până la începerea noului an şcolar, astfel încât circulaţia să nu fie îngreunată şi să se desfăşoare în condiţii de siguranţă în perimetrul Pasajului Unirii începând cu seara zilei de 4 septembrie.

Acţiunea s-a efectuat în prezenţa proiectantului şi a constructorilor, dar şi a reprezentanţilor autorităţilor cu atribuţii în avizarea lucrărilor pentru redeschiderea traficului rutier în zona Pasajului Unirii. Aceştia vor urmări modul de execuţie şi finalizare a lucrărilor, în conformitate cu aspectele prevăzute în proiect, astfel încât eventualele observaţii să fie implementate rapid, iar avizele şi autorizaţiile să fie eliberate în cel mai scurt timp posibil.

La analiză au participat şi reprezentanţi ai Primăriei Municipiului Bucureşti, Inspectoratului de Stat în Construcţii, Brigăzii Rutiere, companiei Apa Nova şi Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, instituţii cu atribuţii în recepţionarea lucrărilor.

Aflat într-o stare avansată de degradare şi încadrat, în urma celor două expertize, în clasa stării tehnice IV – necorespunzător, Pasajul Unirii a intrat, la începutul acestui an, în administrarea Sectorului 4 al Municipiului Bucureşti, care a demarat, de îndată, procedurile de începere a lucrărilor de punere în siguranţă, ce au ca termen de finalizare începutul lunii septembrie.

Pentru aceasta, s-a lucrat în trei schimburi, astfel încât pasajul să fie redeschis circulaţiei rutiere odată cu începerea anului şcolar.

Prefectul Toni Greblă a menţionat că experienţa dobândită în realizarea acestei lucrări, într-un interval de timp scurt, trebuie să fie folosită de autorităţile locale şi în alte zone ale Capitalei, pentru asigurarea siguranţei cetăţenilor, fluidizarea traficului şi dezvoltarea durabilă a oraşului, potrivit comunicatului. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.