Prefectul Capitalei, Toni Greblă a afirmat joi la prezentarea bilanţului pe anul trecut al Brigăzii Rutiere Bucureşti că 20% din accidentele grave de circulaţie sunt produse ca urmare a traversării neregulamentare a străzii de către pietoni, iar 19%, de neacordarea de prioritate la trecerile de pietoni. El a arătat că aceste cifre sunt enorme şi a cerut intensificarea activităţilor de informare în şcoli.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prefectul Toni Greblă a participat, joi, la prezentarea bilanţului pe anul trecut al Brigăzii Rutiere Bucureşti. Prefectul a remarcat faptul că angajaţii Brigăzii Rutiere Bucureşti desfăşoară una dintre cele mai dificile şi intense activităţi la nivelul Capitalei, precizând că această unitate teritorială de poliţie trebuie să se dezvolte şi să funcţioneze impecabil, în sprijinul cetăţenilor.

”Referitor la activitatea desfăşurată anul trecut de Brigada Rutieră Bucureşti, prefectul a atras atenţia că 20% din accidentele grave de circulaţie sunt produse ca urmare a traversării neregulamentare a străzii de către pietoni, iar 19% dintre accidentele rutiere grave sunt cauzate de neacordări de prioritate la trecerile de pietoni”. precizează Prefectura Capitalei.

“Aceste cifre sunt enorme. Trebuie să facem în aşa fel încât să sporim informarea participanţilor la trafic, inclusiv a pietonilor, cu privire la riscurile la care se expun. Vă încurajez să intensificaţi şi activităţile de informare în şcoli, pentru că în familie, dar şi în unităţile de învăţământ începe educaţia pentru a circula fără a-ţi pune viaţa în pericol”, le-a transmis prefectul Toni Greblă poliţiştilor din Brigada Rutieră Bucureşti.

De asemenea, prefectul a menţionat necesitatea unei colaborări mai bune a poliţiştilor cu autorităţile locale, respectiv cu Primăria Municipiului Bucureşti, cu Primăriile de Sector şi cu Inspectoratul de Stat în Construcţii, pentru a fi identificate cele mai bune modalităţi de protejare a populaţiei care circulă pe lângă numeroasele şantiere deschise pe termen lung la nivelul Capitalei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.