Prefectul Capitalei, Rareş Hopincă anunţă că a semnat Acordul cadru de colaborare în domeniul drogurilor pentru perioada 2024-2026, un pas semnificativ în demersul iniţiat de Instituţia Prefectului, pentru combaterea consumului de droguri în rândul tinerilor. Potrivit prefectului, prin acest acord vor spori forţele de ordine publică, prin alocarea unor efective de jandarmi, poliţişti şi poliţişti locali în zonele cu potenţial criminogen ridicat, pentru prevenirea şi combaterea traficului ilicit de droguri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Am semnat Acordul cadru de colaborare în domeniul drogurilor pentru perioada 2024-2026, un pas semnificativ în demersul iniţiat de Instituţia Prefectului, pentru combaterea consumului de droguri în rândul tinerilor. Acordul are la bază Planul de Acţiune în domeniul Drogurilor al Municipiului Bucureşti, iar împreună cu instituţiile abilitate ne angajăm să dezvoltăm o colaborare solidă şi eficientă pentru a crea un mediu sănătos şi sigur pentru comunitatea noastră”, spune prefectul pe Facebook.
 
Rareş Hopincă precizează şi ce vor face concret. 
 
”Realizăm activităţi de prevenire în domeniul drogurilor, în rândul şcolarilor, liceenilor şi în cadrul evenimentelor cu public numeros, organizăm sesiuni de informare / formare destinate cadrelor didactice, organizăm sesiuni de formare de bază în domeniul drogurilor pentru specialişti şi funcţionari publici, inclusiv cu statut special, şi reprezentanţi ai poliţiilor locale, dezvoltăm servicii de asistenţă a consumatorilor de droguri, atât minori, cât şi adulţi, la nivelul fiecărui sector al municipiului Bucureşti, organizăm acţiuni comune, la nivelul municipiului Bucureşti, pentru prevenirea şi combaterea traficului de droguri şi precursori şi pre-precursori de droguri, sporim forţele de ordine publică, prin alocarea unor efective de jandarmi, poliţişti şi poliţişti locali în zonele cu potenţial criminogen ridicat, pentru prevenirea şi combaterea traficului ilicit de droguri”, arată prefectul. 
 
”Totodată, suntem în etapa de centralizare a celor 21.000 de chestionare în format fizic completate de elevii majori din Bucureşti, activitate mai laborioasă decât pare la o primă vedere, iar în luna ianuarie vom relua şi consultările cu asociaţiile de părinţi. Prin educaţie, prevenire, intervenţie şi cu resursele adecvate vom înfrunta această provocare. Este o luptă pentru sănătatea şi siguranţa multor generaţii, pentru viitorul lor şi pentru binele întregii noastre comunităţi”, mai spune Rareş Hopincă. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.