Prefectul de Alba Nicolae Albu a declarat, sâmbătă pentru News.ro, că Direcţia de Sănătate Publică Alba a trimis către Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) propunerea de a carantina oraşele Alba Iulia, Blaj, Sebeş şi Cugir, unde este cea mai mare incidenţă de cazuri de coronavirus. El a adăugat că reprezentanţii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Alba se va întruni duminică pentru a lua o decizie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Direcţia de Sănătate Publică Alba a trimis către INSP propunerea de carantinare a mai multor localităţi din judeţ. Incidenţa cea mai crescută o avem pe municipiul Alba Iulia, municipiul Blaj, municipiul Şebeş şi oraşul Cugir. Dacă vine aprobarea, mâine vom convoca Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Se va vota şi în funcţie de aviz, dacă avem propunerea specialiştilor şi avizul INSP, se supune la vot şi se va lua o decizie în consecinţă”, a afirmat Nicolae Albu, sâmbătă pentru News.ro.

Prefectul de Alba a mai spus că „propunerea o face DSP şi INSP o avizează favorbabil sau nefavorabil, iar apoi CJSU ia o decizie”. 

Secretarul de stat din MAI Raed Arafat spunea vineri că DSP Alba nu a făcut nicio recomandare de carantinare cu privire la acele zone din judeţ, precum localităţile Sebeş şi Blaj, unde rata de îmbolnăvire se apropie de 10 la o mie de locuitori, iar situaţia urmează a fi discutată în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Şeful DSU a precizat „un stres” şi „o suprasolicitare asupra sistemului sanitar” şi a explicat că, deşi unele măsuri au fost luate, acestea nu au dus la o stabilizare a numărului de noi cazuri.

Conform datelor furnizate de Grupul pentru Comunicare Strategică sâmbătă, în judeţul Alba sunt 7.645 de cazuri confirmate de COVID-19, un număr de 238 de cazuri nou confirmate şi incidenţa înregistrată la 14 zile este de 5,98.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.