Prefectul judeţului Buzău, Carmen Ichim, care a lucrat în Garda de Mediu timp de 22 de ani, a anunţat că de-a lungul vremii instituţia a făcut numeroase solicitări la Ministerul Mediului pentru creşteri salariale şi că protestatarii respectă toate condiţiile impuse de declanşarea unei greve generale. Ichim a adăugat că a discutat cu toţi comisarii din Garda de Mediu Buzău, care au depus la Prefectură un memoriu care va fi trimis la ministere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prefectul Carmen Ichim a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că a discutat în cursul zilei cu toţi angajaţii Gărzii de Mediu din teritoriu, care şi-au motivat gestul de a intra în grevă general prin faptul că salariile pe care le primesc sunt mult prea mici în comparaţie cu studiile şi cu munca depusă.

Ichim a adăugat că sindicaliştii au depus la Prefectură un memoriu care va fi înaintat ministerelor, dar şi că i-a invitat pe protestatari să participle la Comisia de dialog social care va avea loc pe 18 mai.

”Garda de Mediu a făcut în nenumărate ori solicitări pentru creşteri salariale, solicitări făcute la Ministerul Mediului. Astăzi, au declanşat greva generală la nivel national, o grevă care respectă condiţiile legii. Am avut o discuţie cu toţi angajaţii, va fi un protest paşnic, dar vor să tragă un semnal alarmă, salariile lor sunt între 1.100 şi 2.300 lei, toţi sunt specialişti, au studii superioare. Un angajat al Gărzii care iese la pensie are o pensie de 2.300 de lei. Li se pare că faţă de ce atribuţii au salariile lor sunt foarte mici. I-am invitat să participe la Comisia de dialog social din 18 mai, au depus un memoriu care va trimis către ministere, conform prevederilor legale”, a afirmat Ichim.

Prefectul de Buzău a adăugat că greva generală a angajaţilor din Garda de Mediu va avea un impact important atât asupra celor care solicită fonduri europene şi care au nevoie de o notă de constatare de la comisari şi care acum nu poate fi emisă, cât şi asupra protestatarilor care au decis să nu îşi mai desfăşoare activitatea, cerându-şi drepturile.

Carmen Ichim a adăugat că a lucrat 22 de ani în Garda de Mediu şi că postul său este în această instituţie, în funcţia de prefect fiind detaşată temporar.

”Acum noua mea familie trebuie să fie Prefectura, dar nu pot spune că nu sunt legată sentimental de Garda de Mediu”, a mai spus Ichim.

Sindicaliştii Gărzii de Mediu care au intrat, miercuri, în grevă generală, nemulţumiţi de inechităţile salariale. Ei vor merge la negocieri cu reprezentanţii Ministerului Mediului şi ar putea suspenda greva generală dacă cererile lor vor fi soluţionate. Reprezentanţii Ministerului Mediului spun că protestul angajaţilor Gărzii de Mediu este legitim, întrucât aceştia au cele mai mici salarii dintre organele de control, salariul minim net fiind de 1.500 de lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.