Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, le cere procurorilor, în contextul acţiunilor DIICOT de miercuri, să îşi continue acţiunea de protejare a cetăţenilor faţă de infractori. "Ceea ce a început, va continua. Avertizez pe toţi cei care au intenţia de a săvârşi infracţiuni: statul va da o ripostă fermă tuturor infractorilor", afirmă Predoiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul Justiţiei salută operaţiunile desfăşurate, miercuri, de Parchetul de pe lângă ÎCCJ prin DIICOT, de combatere a crimei organizate şi felicită procurorii DIICOT care au gândit, pregătit şi desfăşurat această operaţiune, se arată într-un comunicat de presă transmis de minister.

"Combaterea crimei organizate, a corupţiei, a traficului de persoane, a traficului de minori, infracţiunile la adresa integrităţii fizice şi sexuale, a tuturor formelor de infracţionalitate, reprezintă o comandă şi urgenţă socială importantă în cel mai înalt grad pentru cei care sunt chemaţi să protejeze cetăţenii prin aplicarea politicii penale a statului. Ceea ce a început, va continua. Avertizez pe toţi cei care au intenţia de a săvârşi infracţiuni: statul va da o ripostă fermă tuturor infractorilor. Către cei care se ascund de aplicarea legii române: mai devreme sau mai târziu, legea română vi se va aplica. Cer procurorilor să îşi continue acţiunea lor de protejare a cetăţenilor faţă de infractori, pe baza legii şi a adevărului", afirmă ministrul Cătălin Predoiu.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat miercuri, în contextul în care în ţară au avut loc sute de percheziţii vizând grupări de criminalitate organizată, că ”este ziua Z, o zi importantă pentru combaterea infracţionalităţii în România”, fiind făcute 619 de percheziţii şi descinderi.

“Am ales această zi Ziua Z pentru că va fi uşor de memorat pentru cei care vor analiza activitatea Ministerului Afacerilor Interne. Ziua Z -11.11. România. Atunci când am spus că suntem cu ochii pe ei să ştiţi că nu a fost o figură de stil aşa cum am văzut că mai comentau unii pe reţelele de socializare. Este cea mai mare acţiune  executată de Ministerul Afacerilor Interne din ultimii ani”, a  explicat ministrul.

El a menţiont că au fost făcute 489 de percheziţii şi 130 de descinderi. 
 
“Au acţionat astăzi 3.000 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră şi cadre din alte structuri. S-au executat 619 acţiuni în forţă în această dimineaţă, dintre care 489 de percheziţii şi 130 de descinderi. Din cele 489 de percheziţii, 386 sunt pe crimă organizată, 36 în zona judiciară, 46 pe criminalitate economico-financiară şi 21 pe infracţiuni care ţin de arme şi muniţii. Cele 130 de descinderi au fost pentru punerea în executare a unor mandate, pentru punerea în executare a unor mandat de arest preventiv şi pentru unele mandat europene de arestare”, a explicat Vela.
 
În cadrul acţiunii au fost vizate 21 de grupuri infracţionale, care realizaseră un prejudiciu de 190 de milioane de lei şi 160.000 de euro. 
 
“Au fost vizate 21 de grupuri infracţionale care se ocupau de următoarele activităţi criminogene: trafic de droguri, trafic de persoane, trafic de migranţi, proxenetism, infracţiuni economice, cămătărie şi şantaj. Prejudiciul realizat de cele 21 de grupuri infracţionale a fost de 190 de milioane de lei şi 160.000 de euro”, a mai afirmat Marcel Vela.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.