Florian Bodog, noul ministru al Sănătăţii, a preluat mandatul de la Vlad Voiculescu, joi dimineaţă, fără să facă declaraţii şi precizând, ulterior, că deocamdată nu are ce să comunice şi că priorităţile sale sunt cele din planul de guvernare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Florian Bodog a intrat în sediul Ministerului Sănătăţii în jurul orei 08.40, în pas alert. Noul ministru al Sănătăţii a părăsit sediul instituţiei după mai puţin de două ore, pe uşa din spate, şi s-a întors după aproximativ o oră, salutând presa în trecere.

În jurul prânzului, Florian-Dorel Bodog a făcut cunoştinţă cu jurnaliştii care îl aşteptau la sediul ministerului, cărora le-a spus că deocamdată nu are ce să le comunice. El a adăugat că priorităţile sale sunt cele din planul de guvernare şi că urmează să îşi formeze echipa de secretari de stat şi să aibă un purtător de cuvânt.

Noul ministru al Sănătăţii a spus că echipa sa de Cabinet este cea alături de care a lucrat ca secretar de stat.

Între timp, Vlad Voiculescu, care a ajuns la sediul Ministerului Sănătăţii în jurul orei 08.10, s-a întâlnit cu jurnaliştii şi le-a mulţumit, fără să facă alte declaraţii la predarea mandatului.

Vlad Voiculescu a scris pe pagina sa de Facebook că a predat mandatul, conform legii, şi le-a mulţumit membrilor echipei sale, care au venit din ţară, dar şi din străinătate, cu ”dorinţa onestă de a face ceva pentru ţara lor”.

”Tocmai am predat ştafeta, conform legii, noului ministru al Sănătăţii. Dacă am reuşit ceva în acest scurt mandat este pentru ca oamenii din fotografia de mai jos mi s-au alăturat. Unii au venit cu mine de la început, alţii au venit pe parcurs. Unii au rămas toată perioada, alţii au putut rămâne doar pentru câteva luni. Unii au fost plătiţi, alţii au lucrat în mod voluntar. O parte erau deja în Bucureşti, mulţi au venit din Cluj, Timişoara, Sibiu, Craiova, Braşov, Londra, Oxford, Frankfurt, Viena, Washington. Nimeni nu a fost pila cuiva, nimeni nu a venit aici pentru a îmi fi loial mie sau altcuiva. Toţi au venit cu dorinţa onestă de a face ceva pentru ţara lor. Oricât de ciudat ar suna asta în astfel de vremuri, e purul adevăr”, a scris Vlad Voiculescu pe Facebook.

El a adăugat că i-ar plăcea ca sistemul medical să aibă ”ceva din pasiunea, intransigenţa, dragostea şi puterea medicilor şi farmaciştilor” care au făcut parte din echipa lui.

”Mi-ar plăcea că pacienţii să aibă înţelepciunea să asculte şi să fie ascultaţi aşa cum au fost în această echipă. Mi-ar plăcea că orice ministru al sănătăţii să aibă norocul de a avea alături experţi în politici publice de sănătate, arhitecţi de spital, manageri de spital, manageri de proiect şi comunicatori dintre cei mai buni. Mi-ar plăcea că funcţionării din instituţiile statului să aibă cinstea şi energia inepuizabilă a funcţionarilor din echipă mea”, mai arată mesajul lui Vlad Voiculescu.

El a mai scris că i-ar plăcea ca istoria să îi mai permită României să îi aducă în ţară pe cei plecaţi, aşa cum a făcut guvernul tehnocrat.

 ”Mi-ar plăcea ca istoria să mai permită acestei ţări să îi aducă acasă pe cei plecaţi, aşa cum a făcut-o acest guvern. Mi-ar plăcea ca această echipă să fi redat câtorva încrederea că se poate. Mi-ar plăcea să mai văd în viaţa asta oameni atât de buni adunaţi pentru a îi servi pe ceilalţi. Şi am să văd”, a adăugat Vlad Voiculescu. 

Fostul ministru al Sănătăţii s-a referit şi la numărul de consilieri pe care i-a avut, spunând că dacă există o diferenţă faţă de alte echipe de la Ministerul Sănătăţii, ”sigur nu este una de cantitate”.

 ”Si da, chiar dacă au fost în străinătate, ăştia ai mei chiar îşi iubesc ţara şi au lăsat multe în urmă ca să vină să o servească... Mai precis, împreună au peste 60 de ani de experienţă internaţională, diplome şi stagii la cele mai performanţe universităţi ale lumii: Oxford, London School of Economics, John Hopkins University, London Business School, European Institute for Public Administration Maastricht, Vienna University of Economics and Business Administration, Erasmus University Rotterdam sau University of Paris VIII. Lor, şi vouă tuturor, vă multumesc”, a adăugat Vlad Voiculescu.

Guvernul Sorin Grindeanu a primit, miercuri, votul de învestitură din partea celor două Camere ale Parlamentului, după care premierul şi cei 26 de miniştri au depus jurământul de învestire în funcţie la Palatul Cotroceni. Preşedintele Klaus Iohannis le-a spus noilor miniştri, după depunerea jurământului, că îşi doreşte ca într-o zi să îi explice cum vor ajunge la deficit bugetar de 3 la sută, cum vor creşte salariile, cum vor scădea impozitul, TVA şi multe alte lucruri. Şeful statului le-a mai spus că trebuie să "livreze" ceea ce au promis în campania electorală.

De la ora 21.00, a avut loc prima şedinţă a noului guvern, care a durat mai puţin de o oră. Premierul Sorin Grindeanu le-a cerut miniştrilor să facă un inventar al problemelor urgente pe fiecare minister, pentru a putea să le prezinte la următoarea şedinţă de Guvern, care va avea loc vineri.

Joi dimineaţă, noii miniştri au mers la sediul ministerelor pentru a-şi prelua mandatele.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.