Colegiul Naţional Militar „Tudor Vladimirescu” afirmă, referitor la tânărul de 17 ani, elev al unităţii de învăţământ, acuzat că a înjunghiat o fată şi un băiat în Grădina Botanică din Craiova, că acesta, nu a avut abateri disciplinare grave şi că a fost declarat apt în urma testărilor psihologice desfăşurate în cadrul proceselor de selecţie, conform baremelor în vigoare pentru admiterea în învăţământul militar liceal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Elevul, în vârstă de 17 ani, a fost admis în Colegiul Naţional Militar ,,Tudor Vladimirescu” în anul 2020 şi se afla în vacanţa de vară. Pe parcursul celor trei ani de studii în instituţia noastră, elevul a avut rezultate bune la învăţătură, a absolvit ultimul an de studii, respectiv clasa a XI-a, cu media 7,67, nefiind înregistrat cu abateri disciplinare grave. 
A fost declarat apt în urma testărilor psihologice desfăşurate în cadrul proceselor de selecţie, conform baremelor în vigoare pentru admiterea în învăţământul militar liceal”, a transmis unitatea de învăţământ referitor la elevul implicat în evenimentul din Grădina Botanică din Craiova.

Conducerea instituţiei de învăţământ precizează că va pune la dispoziţia autorităţilor care desfăşoară cercetările penale toate datele şi informaţiile necesare.

”În paralel, a fost numită o comisie internă pentru cercetarea împrejurărilor în care s-a produs acest incident grav. Ministerul Apărării Naţionale transmite condoleanţe şi întreaga compasiune familiei îndoliate”, se arată în finalul comunicatului conducerii colegiului.

Băiatul de 17 ani a fost reţinut după ce a înjunghiat un tânăr de 19 ani şi o adolescentă de 14 ani, în  Grădina Botanică din Craiova. Fata de 14 ani a murit, iar băiatul care o însoţea se află în stare gravă în spital, prognosticul medicilor fiind rezervat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.