Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române l-a ales, joi, pe Preasfinţitul Părinte Nestor Hunedoreanul pentru a ocupa funcţia de Episcop al Devei şi Hunedoarei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sfântul Sinod l-a ales prin vot secret pe Preasfinţitul Părinte Nestor Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei şi Hunedoarei, în demnitatea de Episcop al Devei şi Hunedoarei, în locul vrednicului de pomenire Episcop Gurie Georgiu, decedat în luna octombrie 2021”, a transmis, joi seară, Patriarhia Română.  

Potrivit sursei citate, întronizarea Preasfinţitului Părinte Nestor va avea loc în data de 26 decembrie 2021. 

Sinodul mitropolitan al Mitropoliei Ardealului s-a întrunit, în 4 decembrie, la reşedinţa mitropolitană din Sibiu, pentru a alege candidaţii pentru Episcopia Devei şi Hunedoarei. Au fost aleşi doi candidaţi, Preasfinţitul Părinte Nestor Hunedoreanul şi arhimandritul Gherontie Ciupe, vicarul-administrativ eparhial al Episcopiei Devei şi Hunedoarei

Episcopul Devei şi Hunedoarei, PS Gurie, care era internat la Spitalul Judeţean din Deva cu COVID-19, a murit, în luna octombrie, în urma unui stop cardio-respirator.   

El ar fi împlinit 53 de ani la finalul acestui an. Patriarhia Română a precizat că el era vaccinat. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.