Instalaţiile de altitudine din Sinaia sunt oprite din cauza vântului puternic, iar deschiderea oficială a noii pârtii Carp a fost amânată, arată o postare pe pagina de Facebook a Gondolei Sinaia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Update ora 10:05 - La Cota 2000, condiţiile meteo s-au înrăutăţit. Sunt rafale de 70 km/h şi tendinţa este de creştere a vitezei vântului. Gondola Carp şi Telescaunul Soarelui nu pornesc azi.
 
Update ora 08:00 - Vânt peste limita de funcţionare la Cota 2000. Gondola Carp şi Telescaunul Soarelui nu pornesc. Următoarea evaluare la ora 10:00.
 
Bună dimineaţa,
 
La Cota 1000 sunt -2 grade, cer acoperit, ceaţă şi vânt slab. Gondola Sinaia începe programul cu public la ora 08:00 şi funcţionează până la 17:00.
 
Pârtia Nouă este închisă din cauza stratului insuficient de zăpadă. Revenim cu informaţii despre instalaţiile de altitudine”, potrivit postării de duminică pe pagina de Facebook Gondola Sinaia.
 
Pârtia Carp are o lungime de 1.382 de metri şi pleacă de la o altitudine de 2.056 de metri.
 
„Carpul este una dintre cele mai dificile şi abrupte pârtii omologate din ţara noastră. Şi cu siguranţă, una dintre cele mai frumoase. Pentru prima dată în istoria oraşului Sinaia am amenajat-o integral şi o deschidem, oficial, mâine. Amenajarea Carpului a fost o provocare care a început în urmă cu mai mult timp. Am achiziţionat un utilaj care să poată face faţă înclinaţiei. Chiar şi aşa, s-a muncit în condiţii foarte dificile, dar rezultatul este fenomenal!”, a afirmat sâmbătă Vlad Oprea, primarul oraşului Sinaia.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.