Autorităţile din judeţul Prahova au identificat un nou focar de COVID-19 la nivelul sistemului sanitar, cinci persoane fiind diagnosticate cu această boală într-un spital din oraşul Slănic. Este al treilea focar de infecţie cu coronavirus depistat în spitale în ultimele două zile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit datelor furnizate sâmbătă de Prefectura Prahova, cel mai recent focar de COVID-19 a fost identificat într-un spital privat din oraşul Slănic, unde au fost diagnosticate cinci persoane, respectiv patru pacienţi şi un salariat. Cei patru pacienţi au fost izolaţi, în secţia suport COVID-19 a spitalului, iar salariatul a fost izolat la domiciliu, sub supravegherea medicului de familie.
 
Este al treilea focar de COVID depistat în spitale din judeţ în ultima perioadă, după ce vineri au fost identificate la Spitalul Municipal Ploieşti şi la Spitalul Municipal Câmpina.
 
Conform raportării DSP, sâmbătă, în Prahova  428 de pacienţi sunt internaţi în secţiile COVID, iar toate cele 26 de paturi destinate terapiei intensive pentru această patologie sunt ocupate, în secţiile pentru adulţi. Pentru copii sunt două paturi de ATI COVID, ambele fiind libere. 
 
Numărul de cazuri nou confirmate la nivelul acestui judeţ este, sâmbătă, de 847 din 2.320 de teste PCR şi rapide.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.