Autorităţile din judeţul Prahova au depistat un nou focar de infectare cu virusul SARS-CoV-2 într-un centru social în care sunt îngrijite persoane cu dizabilităţi în oraşul Urlaţi. Nouă dintre angajaţi au fost diagnosticaţi, iar primele date arată că şi două dintre persoanele internate în centru s-au îmbolnăvit.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Conform informaţiilor transmise de către DSP Prahova, a fost identificat un nou focar într-un centru medico-social din Urlaţi, unde 11 persoane, dintr-un efectiv de 232, au fost depistate cu SARS-CoV-2. Dintre cei confirmaţi cu noul coronavirus, nouă sunt angajaţi, iar doi sunt beneficiari ai unităţii respective. Salariaţii s-au izolat la domiciliu, în monitorizarea medicilor de familie, iar beneficiarii au fost izolaţi în centru, unde beneficiază şi de asistenţă medicală. A fost efectuată dezinfecţia spaţiilor”, a transmis, duminică, Prefectura Prahova.â
 
Centrul s-a mai confruntat cu aceeaşi problemă lunile trecute când, în urma testărilor periodce, zeci de angajaţi şi beneficiari au fost diagnosticaţi. 
 
De sâmbătă până duminică 160 de prahoveni au fost confirmaţi cav fiind infectaţi cu noul coronavirus, şapte dintre aceştia fiind copii sau tineri sub 18 ani.
 
De la începutul pandemiei în  Prahova, 21782 de persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2. Din totalul acestora, 646 de pacienţi au decedat, conform raportărilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Prahova. Ultimele decese înregistrate au fost în rândul a două femei şi a patru bărbaţi. Toţi pacienţii aveau vârste de peste 70 de ani şi se aflau î evidenţele medicilor cu comorbidităţi.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.